Dick

Standardsortering

Sorter efter

  • Standardsortering
  • Laveste pris
  • Højeste pris
  • Tilføjet for nylig
  • Varenr.
Kategori

Kategori

  • Bestik
  • Borddækning
  • Brødknive
  • Håndværktøj
  • Knivslibere
  • Kokkeknive
  • Køkkenknive
  • Køkkenudstyr
  • Spække- og urteknive
  • Steakbestik
  • Udbenere
  • Øvrige køkkenknive
  • Øvrigt håndværktøj
  • Øvrigt isenkram
Materiale

Materiale

  • 18/8 rustfrit stål
  • Aluminium
  • Rustfrit stål
29 Produkter
Viser 29 af 29 produkter

Trofaste køkkenknive til professionelle

Mange køkkenfolk husker deres første kniv – måske fordi mange af dem har den og bruger den endnu. Fordi det er en Dick.

Det er nemlig godt, solidt brugsværktøj, der produceres i den mere end 240 år gamle familievirksomhed F. Dick. Her startede Johann Friedrich Dick i 1778 en produktion af file, og knap 100 år senere føjede et andet familiemedlem, Paul Friedrich Dick, slibning af stål til virksomhedens speciale. Det blev en succes, og da han i 1889 flyttede fabrikationen til en ny fabrik, var omkring 100 mand beskæftiget med produktion af især knive til slagtere.

Knive udviklet specielt til slagtere er stadig en væsentlig del af produktionen, men køkkenfolk over hele verden har i den grad taget serien af køkkenknive fra den tyske kvalitetsproducent  til sig.

En kvalitetskniv bliver til

Den perfekte køkkenkniv er en kniv, der er i balance. En kniv, hvor knivblad og håndtag tilsammen udgør et ergonomisk rigtigt og perfekt proportioneret værktøj.

Knivbladene i de professionelle Dick køkkenknive er fremstillet af en særlig rustfri stållegering, der indeholder krom, molybdæn og kulstof. Krom gør metallet meget slidstærkt, molybdæn er et grundstof fra jernmalm, der gør stålet sej, fast og modstandsdygtig over for syrer, mens kulstof tilfører hårdhed – alt sammen egenskaber, der giver forudsætningerne for at fremstille en ultraskarp kniv.

Knivblad og angel, der er det stykke stål, hvorpå håndtaget er fæstnet, er smedet ud af ét hærdet stykke rustfrit stål. Stålet hærdes ved temperaturer over 1.000°C af flere omgange i en beskyttende gasatmosfære uden ilt, og det overflødige stål slibes af, så kniven får den rigtige form. Håndtagene er fremstillet af superstærke, hygiejniske plastmaterialer, der lukker sig om stålet i en speciel proces, der sikrer en helt tæt og hygiejnisk samling.

Alle knivene er designet med et effektivt fingerstop mellem håndtag og knivblad.

Kokkekniven: Den store universalkniv med den skarpe spids, der kan bruges til de fleste madvarer og til det det meste – snitte, hakke og skære. Dick kokkeknivene fås i længder på 18, 21, 23, 26 og 30 cm. 

Filetkniv: En del af slagter-sortimentet med det karakteristiske blå håndtag. 15 cm. God til filetering af kød og fisk, hvor den lange og smalle klinge glider hen over fiskebenene uden at skære benene over.

Udbenerkniv: Med en længde på enten 15 eller 18 cm er de slanke, spidse klinger velegnede, når du skal udskære større mængder kød, udbene kyllinger eller afpudse f.eks. en oksefilet.

Spækkekniv: Med en længde på 12 cm er kniven effektiv til afskæring af spæk og soignering af kød.

Skinkekniv: Den 18 cm lange kniv med enten traditionelt eller fleksibelt knivblad skærer papirtynde skiver skinke eller f.eks. lagdelt tærtedej. 

Pålægskniv: Med sin smalle klinge bruges kniven til udskæring af tynde skiver af tilberedt kød eller fjerkræ ved servering eller til udskæring af tynde skiver af rå fisk. 

Laksekniv: Den fleksible, 32 cm lange og hulslebne klinge med den afrundede spids gør laksekniven perfekt til at skære tynde, ensartede skiver, som nemt slipper klingen. 

Chartreusekniv: Med sit kraftigt bølgede skær er den lille, 10 cm lange kniv velegnet til dekorativ udskæring af f.eks. agurk eller rødbede.

Urtekniv: Til bearbejdning af små emner, hvor kokkekniven er for stor. Når grøntsager skal skrælles eller frugt skal skæres ud.

Stegegaffel: En god hjælp ved tilberedning og udskæring af kød og fjerkræ. Tænderne på gaflerne er trekantede, hvilket reducerer saftudstrømningen med 50%. 

Kødsav: 50 cm lang til de store kødudskæringer og med et flip-system, som spænder klingen ud. Hygiejnisk rustfrit stål, der er nem at gøre rent.

Flækkeøkse: Med et godt greb og en længde på 20 cm er øksen velegnet til arbejdet med større stykker kød eller grove grøntsager. 

Strygestål og knivskærper: Skal det være det runde strygestål, det ovale med en større slibeflade eller den suveræne udgave med en kombination af keramisk stål og millioner af diamantkorn? Eller skal det måske være den effektive, betjeningsvenlige og tidsbesparende Dick knivskærper som bordmodel, der skal være en uundværlig følgesvend til dine køkkenknive med lang levetid?