Det er en rigtig japansk solstrålehistorie, der tog sin begyndelse i 1947. Shigetoshi Sakamoto og hans 4 medarbejdere producerede dele til symaskiner, men fik interesse for drikkeautomater, hvilket affødte tanken om at kunne køle drikkene ned. Så i 60’erne kunne Hoshizaki introducere den første automatiske isterningmaskine i Japan.
I dag er den japanske virksomhed verdens største producent af isterningmaskiner, der er kendt og anerkendt verden over for sublim, holdbar kvalitet. Skabt med den japanske stolthed, der ikke vil kunne bære, hvis produkterne ikke lever op til de strengeste hygiejnekrav.
Det er kvalitets- og hygiejnekrav, der også følger de øvrige produkter, som produceres i Hoshizaki-koncernen – f.eks. de professionelle køle- og fryseskabe fra Gram Commercial, der har været en del af familien siden 2008.
Typen af isterning betyder meget for, hvornår den smelter, og det er præcis ved 0°C, at isterningen afgiver mest kulde. En isterning med en temperatur på -50°C køler ikke meget.
Det er isterningens type og overfladeareal, der bestemmer hvor lang tid, den afgiver kulde til omgivelserne.
Hoshizaki producerer isterningmaskiner i 3 serier, som hver især giver mulighed for at producere forskellige istyper.
Hoshizaki IM-serien producerer klare isterninger i den velkendte kube-form, hvor vægten af terningerne spænder fra 13 til 31 gram og størrelsen fra 25x25 mm til 32x32 mm. Det er meget hårde og krystalklare isterninger, der smelter langsomt. Serien består af maskiner, der har en kapacitet fra 22 kg til 240 kg isterninger i døgnet.
Hoshizaki KM-serien fremstiller halvmåneformede isterninger, der er 30 mm lange, 37 mm høje og med en dybde på 13 mm. Vægten er 9 gram. Det er en flot form, der både kan bruges i drikkevarer, men også til køling under transport eller udstilling af fisk og skaldyr. Serien består af 3 maskiner med en kapacitet på 16, 52 og 72 kg isterninger i døgnet.
Hoshizaki FM-maskinerne er til det store behov for større istyper, der bruges til køling af f.eks. fisk eller andre produkter i kølemontre og udstillingsdiske over længere tid. De større flager betyder både mere kulde og en væsentlig længere holdbarhed af isen. Forskellen på de 2 istyper er indholdet af vand. I brudis er der 30% vand, mens vandindholdet i nuggets kun er på 17%. Det betyder, at nuggets er en hårdere og mere tør istype. mens brudis er blødere, og derfor er velegnet til brug ved udstilling af fisk, skaldyr og ferske produkter uden frostskader,
Isen i isterningemaskinerne fra Hoshizaki fremstilles i et lukket system, der beskytter vandkredsløbet mod udefrakommende bakterier, lige som det sikrer mod tilkalkning og ophobning af mineraler eller andre belægninger. Hver terning produceres individuelt i hver sin celle af et spraysystem, der sikrer den bedst mulige iskvalitet. Isterningerne formes langsomt i takt med, at vand i forstøvet form sprayes ind. Når isterningen har nået sin endelige størrelse, igangsættes en afrimningscyklus, så isterningerne slipper formen og falder ned i magasinet. Alt styres elektronisk.
Terningerne, der fremstilles i Hoshizaki IM- og KM-serien, indfryses ved -30°C med anvendelse af det naturlige og miljøvenlige kølemiddel R290. Resultatet er rene, ekstremt tætte og kompakte isterninger med en let marmoreret effekt.
Som noget særligt hos Hoshizaki IM- og KM-serien skylles systemet igennem med frisk vand, før vand til næste portion hentes ind. Vandforbruget i Hoshizaki-maskinerne er derfor lidt højere end normalt.
Hvor meget is skal du bruge, når behovet er størst? Det har betydning for, hvor stor et magasin maskinen skal have til færdige isterninger. Tjek også hvor meget is maskinen producerer på 24 timer og dermed, hvor meget is der suppleres med i timen.
Vælg ikke en maskine med hverken for stort magasin eller for stor kapacitet. Det bedste er, hvis magasinet er tømt, når det er lukketid – så er magasinet fyldt med friske isterninger næste morgen.
Hvis dine gæster selv skal kunne forsyne sig med isterninger, kan du vælge en hygiejnisk Hoshizaki dispenserløsning, hvor gæsterne ikke har adgang til magasinet.
Isterningerne produceres i dispenseren, og fyldes i glasset ved tryk på en kontakt.
Det er vigtigt, at du er omhyggelig med grundig rengøring og desinfektion af din isterningmaskine. Hvor tit rengøring og desinfektion er nødvendig afhænger af:
Men her er nogle af de rengøringsprocesser, der bør udføres:
Desuden skal vandsystemet renses med jævne mellemrum af en autoriseret servicetekniker.
Hoshizaki er japansk, og derfor er man helt naturligt superspecialister, når det gælder opbevaring af sushi. Det opleves i de kølemontre til sushi, som Hoshizaki producerer.
En stabil fugtighed og et temperaturniveau på 4°C bevarer friskheden af selv de mest sarte sushistykker, der præsenteres optimalt bag den elegante, buede front.
Medarbejderne i Maskinsalg har et indgående kendskab til vores store sortiment af isterningmaskiner. De er i stand til at hjælpe dig med den rigtige løsning til netop dit behov. Kontakt Maskinsalg på 8930 0000.