Det var omkring 1970, under en tur i saunaen, at Siegfried Meister fik en idé. Inspireret af det der skete, når man hældte vand på saunaovnens glohede sten, fik han den tanke, at effekten af den varme damp måtte kunne bruges til at forbedre resultaterne i datidens traditionelle ovn.
I 1976 sendte han den første Rational kombiovn på markedet – en varmluftovn, der i kombination med damp leverede bedre kvalitet, hurtigere tilberedning og mindre svind. I gennemført tysk kvalitet, der holder i årevis.
I dag er der mere end 900.000 Rational-ovne i brug over hele verden. Ikke kun ovne, hvor tilberedningen styres manuelt, men også intelligente ovne der arbejder selvstændigt på baggrund af dine ønsker til det færdige resultat.
Siden 1983 har BENT BRANDT leveret Rational ovne til begejstrede og trofaste kunder i hele Danmark.
En Rational iCombi Pro er din nye, ekstra medarbejder.
På displayet vælger du den råvare, du ønsker at tilberede – kød, fisk, fjerkræ, grøntsager, bagværk, æggeretter eller måske dessert. Fortæl om dine ønsker til det færdige resultat – skal stegen f.eks. være rød eller rosa, let eller kraftigt brunet og med sprød overflade eller ej?
Ved hjælp af sensorer registrerer Rational iCombi Pro råvarernes størrelse, tilstand og mængde og tilpasser selv tilberedningsmetoden optimalt, så dit ønskede resultat opnås. Ovnen træffer alle nødvendige beslutninger og indstiller automatisk temperaturen, ovnklimaet og tilberedningstiden. I displayet kan du se alle de tilpasninger, der foretages. På den måde ved du nøjagtigt, hvad der sker.
Rational iCombi Pro erstatter dit kogebord, dine gryder, din grill og din friture. Du kan tilberede det hele i ovnen, og på displayet kan du se, hvilke retter du kan tilberede sammen på samme tid. Et antal kernetemperaturmålere overvåger og styrer hvert enkelt indstik for sig og giver besked efterhånden som retterne er færdige.
Du kan være sikker på helt ens resultater hver gang – også selv om stegen den ene dag er på 3 kg og på 2 kg dagen efter.
Rational iCombi Pro producerer damp i en rigtig dampgenerator, og præcise temperaturer og maksimal dampmætning sørger for ypperlig madkvalitet.
En intelligent klimastyring måler hele tiden fugtindholdet i retterne, så klimaet i oven kan justeres helt præcist. Resultatet er sprøde, saftige stege og brød med en luftig krumme. Dertil kommer en intelligent styring af ventilationshastigheden og omdrejningsretningen tilpasset mængden og karakteren af råvarerne.
En ny undertryksteknologi sørger for hurtig og effektiv affugtning af ovnen, når der er behov for tør varme. Det giver sprød svær og sprøde paneringer.
Rational iCombi Pro fortæller selv, hvornår det er tid til rengøring og afkalkning. Alt efter hvor snavset ovnen er, beregner teknologien det mest effektive rengøringstrin med forslag til den optimale mængde rengøringsmiddel og afkalker. Rengøringen kan foregå uden opsyn – f.eks. om natten, så du næste morgen møder en ovn, der er så ren som ny.
Rational iCombi Classic Plus er en serie af kombiovne til dig, der selv ønsker at styre tid, temperatur og klima i ovnen. Så sørger ovnen selv for den optimale styring af damp, fugt og luftcirkulation. Det giver dig mulighed for at anvende ovnen som dampovn, som varmluftovn eller som en kombination. Rational iCombi Classic Plus har samme fuldautomatiske rengøringssystem som Rational iCombi Pro modellerne.
Både Rational iCombi Pro og iCombi Classic har ovne i størrelser, der tilgodeser både den lille a la carte produktion i gæsternes påsyn og i storkøkkenet med modeller, hvor indstiksvogne kan køres direkte ind i ovnen.
Med et Combi-Duo sammenbygningssæt kan 2 Rational-ovne placeres over hinanden – f.eks. to stk. model 61. Det betyder, at du kan arbejde samtidig med forskellige funktioner og tilberedningsformer. Begge ovne kan nemt og bekvemt styres fra det øverste betjeningspanel.
Ved at placere en enkelt ovn model 61 eller 101 på et stativ, opnår du en ergonomisk rigtig arbejdshøjde. Også model XS kan placeres på stativ – 1 eller 2 oven på hinanden. Ofte er fleksibiliteten i to mindre ovne at foretrække frem for en stor ovn.
Rational har udviklet et stort tilbehørsprogram, der giver ovnene endnu flere tilberedningsmuligheder. Programmet omfatter såvel et stort antal forskellige, tidsbesparende og kvalitetesoptimerende grill- og stegeplader, der bl.a. giver de perfekte grillmønstre, plader til pizza, spejlæg og muffins, kurve til pommes frites, riste til spareribs og bagte kartofler, spyd til kyllinger, ænder og tandori samt spyd til hele lam og pattegrise.
Desuden gør VarioSmoker din Rational-ovn til den perfekte røgeovn.
Vores konsulenter og medarbejdere i Maskinsalg har stor erfaring med Rational-ovnenes muligheder. Ring og få en snak på telefon 8930 0000. Eller læs mere her på hjemmesiden om de arrangementer vores kok og inspirationskonsulent holder i Aarhus og København. Her gennemgås alle ovnenes muligheder med udgangspunkt i dine ønsker og behov.