Køkkenknive

Standardsortering

Sorter efter

  • Standardsortering
  • Laveste pris
  • Højeste pris
  • Tilføjet for nylig
  • Varenr.
Vis

Vis

  • Fast lavpris
  • Kampagnevare
  • Nye varer
Mærke

Mærke

  • De Buyer
  • Deglon
  • Destino
  • Dick
  • DMT
  • Fiskars
  • Giesser
  • Global
  • Graef
  • Kyocera
  • Louis Tellier
  • MAC
  • Microplane
  • Rosti
  • Scanslib
  • Triangle
  • Victorinox
  • Yaxell
  • Zwilling
Serie

Serie

  • Chef
  • DAMAS
  • Emma
  • Four Star
  • Hana
  • High-Woods
  • Ketu
  • Ni
  • ORYX
  • Pro
  • Sai
  • Solingen
  • Super Gou
  • Tsuchimon
Bredde

Bredde

  • 5-10 cm
  • 10-15 cm
  • 15-20 cm
  • 20-25 cm
  • 40-45 cm
  • 50-75 cm
Dybde

Dybde

  • 10-15 cm
  • 15-20 cm
  • 20-25 cm
  • 30-35 cm
  • 40-45 cm
  • 50-75 cm
Højde

Højde

  • 5-10 cm
  • 20-25 cm
Materiale

Materiale

  • Bambus
  • Plast
  • Rustfrit stål
  • Stål
  • Tekstil
Form

Form

  • Kvadratisk
  • Rektangulær
Farve

Farve

  • Brun
  • Hvid
  • Rød
  • Sort
234 Produkter
Viser 100 af 234 produkter
Hent flere

Køkkenknive

Der er rigtig mange professionelle kokke, der ikke tøver med at kalde køkkenkniven for deres vigtigste arbejdsredskab. Og der et hav af forskellige køkkenknive at vælge imellem. Hos BENT BRANDT finder du et stort udvalg af køkkenknive, der spænder fra prisvenlige hverdagsknive til knive for livet, som er et resultat af århundredgamle japanske traditioner for håndsmedede samuraisværd.

Men hvilken køkkenkniv er den bedste? Det er et spørgsmål uden svar – i hvert fald uden et entydigt, rigtigt svar. Den bedste kniv er individuel, men du kan mærke, hvad der er rigtigt for dig, når du får ’den rigtige’ kniv i hånden.

Hvad er den rigtige kniv for dig?

Når du skal vælge den rigtige køkkenkniv, er balancen afgørende. Gode køkkenknive skal føles stabile og naturlige i hånden med en jævn vægtfordeling mellem klinge og håndtag. Du kan teste balancen ved at placere kniven på din pegefinger lige under klingen – hvis den forbliver i ro uden at tippe forover eller bagover, har du fundet en kniv med god balance.

Det handler også om komfort. Nogle foretrækker en lidt tungere kniv, der ligger solidt i hånden, mens andre trives bedre med en lettere model, som kan give større fleksibilitet og præcision.

Er du en af dem, der betragter kniven som dit vigtigste arbejdsredskab og som et bekendtskab, der holder i mange år, kan det berettige en investering i en af de dyrere, håndsmedede japanske knive.

Hvilke knive har du brug for?

En kokkekniv er den ultimative all round-kniv for ethvert køkken. Den kan bruges til alt fra at skære kød til at snitte grøntsager. Nogle foretrækker i stedet santokukniven, der har en rund næse, som gør den mere velegnet til også at hakke med. Hvis du synes, at kokke- og santokuknivene er for store, kan du supplere med en skinkekniv, der med sin spidse ende er perfekt til at fjerne sener og fedt fra kød.

De fleste professionelle kokke har dog brug for flere knive. Til elever tilbyder vi også uddannelsessæt med 9-10 dele til fordelagtige priser, så du altid er godt rustet til køkkenets udfordringer.

Et skarpt overblik: traditionelle køkkenknive til alle opgaver

En velassorteret samling af traditionelle køkkenknive gør hele forskellen i et travlt køkken. Her er de vigtigste knive, der dækker alt fra daglige opgaver til specialiserede teknikker:

  • Kokkekniv: Den store kniv med den skarpe spids har typisk en klinge på 20 til 28 centimeter, og den kan bruges til de fleste madvarer og til både at snitte, hakke og skære med.
  • Santokukniv: Denne japanske kniv er mindre end kokkekniven, og klingen er bredere og buer opad i spidsen med en større tyngde. Det gør den ideel til at hakke og snitte og skære helt tynde skiver.
  • Filetkniv: God til filetering af fisk og kød. Den lange og smalle klinge glider hen over fiskebenene uden at skære fiskebenene over.
  • Skinkekniv: Skærer papirtynde skiver skinke eller lagdelt tærtedej. Kan bruges til noget af det samme som filetkniven.
  • Udbenerkniv: Har en buet klinge, der gør det nemt at udskære kød, udbene kylling eller afpudse eksempelvis en oksefilet.
  • Trancherkniv: Med sin smalle klinge bruges kniven til udskæring af tynde skiver af tilberedt kød eller fjerkræ ved servering eller til udskæring af tynde skiver af rå fisk.
  • Laksekniv: Den fleksible, lange og hulslebne klinge med den afrundede spids gør laksekniven perfekt til at skære tynde, ensartede skiver, som nemt slipper klingen.
  • Urtekniv: Til bearbejdning af små emner, hvor kokkekniven er for stor. Den kan for eksempel bruges til at skrælle og skære grøntsager eller frugt.
  • Brødkniv: Knivens bølgeskær gør den ikke kun anvendelig til udskæring af brød, men også når der skal skæres kål, græskar og vandmelon.

Den japanske tradition for knive

Køkkenknive i japansk stål har opnået en særlig status blandt både professionelle kokke og madentusiaster verden over. Det er erfaringerne fra århundredgamle traditioner for at smede sværd til samuraikrigerne, der har givet japanske køkkenknive en helt særlig position i professionelle køkkener. BENT BRANDT har et stort udvalg af knive fra to af de førende producenter, MAC og Yaxell, der begge bygger deres design og kvalitet på de gamle smedetraditioner.

MAC

MAC-knivene bliver smedet i byen Sakai. Hver eneste kniv bliver stadig håndslebet og kvalitetskontrolleret, inden de forlader produktionen. MACs knive har et højt kulindhold, som holder skarpheden, samtidig med at de er rustfrie.

MAC Pro-serien omfatter knive, der er smedet i molybdenum stål med en hårdhed på 61 på Rockwell-skalaen. Det er knive, der holder skarpheden, og som er lette at slibe op igen. Serien er udstyret med holk, der er et lodret, naturligt stop til hånden før klingen, som giver en fantastisk balance. Håndtagene er lavet af pakkatræ, som giver knivene en elegant finish, og luftskær på klingen gør, at kniven nemmere slipper madvarer.

MAC Chef er en serie af knive fremstillet i udstanset molybdenum stål med en hårdhed på 59 på Rockwell-skalaen. Håndtagene er i lamineret birk, der er indfarvet i en sort, glansfuld finish.

Yaxell

I byen Seki er der blevet smedet samuraisværd i mere end 800 år. Nu er byen også hjemsted for produktionen af nogle af de bedste professionelle køkkenknive på markedet. Yaxell producerer ekstremt skarpe køkkenknive, der holder skarpheden, og som er nemme at slibe op igen.

Yaxell har udviklet det særlige materiale Micarta til knivenes håndtag. Det er et materiale, der er en blanding af hør og harpiks, som sikrer mod åbninger mellem håndtag og stål, og som kan indfarves med en glansfuld finish, der giver optimal styrke og bedre hygiejne.

Hos BENT BRANDT har vi forskellige Yaxell-serier i vores sortiment, herunder Yaxell Tsuchimon og Yaxell Super Gou. Yaxell Tsuchimon er en serie knive med en kerne af det unikke japanske VG10-stål, der omsluttes på hver side af hårdt rustfrit stål. Dette giver en hårdhed på 61 på Rockwell-skalaen.

Yaxell Super Gou er en fantastisk serie af knive, der med en kerne af det ekstremt hårde SG2-pulverstål omsluttes af 80 lag af skiftende hårdt/blødt rustfrit stål. Dette giver en hårdhed på 63 på Rockwell-skalaen. Yaxell Super Gou-serien er smedede knive med 161 lag, der kombinerer styrke og hårdhed i én og samme kniv.

En verden af køkkenknive

Det er ikke kun japanske traditioner for knive, der er repræsenteret i vores sortiment. Også Schweiz og Tyskland har ikoniske virksomheder, der i århundreder har stået for produktion af knive, der næsten har kultstatus i de professionelle køkkener.

Victorinox er indbegrebet af ’schweizerkniven’ – den røde foldekniv, som Karl Elsener skabte i 1897. I dag omfatter sortimentet alle slags køkkenknive udført i martensitisk rustfrit stål, der er en meget hårdfør og korrosionsbestandig legering med særdeles gode skæreegenskaber. Håndtagene er enten i TPE, der er et hygiejnisk, gummilignende materiale, eller i håndpoleret rosentræ fæstnet til klingen med nitter – begge løsninger er meget behagelige at arbejde med.

Dick er efter mere end 240 år som knivproducent stadig en familieejet virksomhed. På fabrikken i Essingen i Tyskland fremstiller de alle knive, hvor knivblad og angel (det stykke stål, hvorpå håndtaget er fæstnet) er smedet ud af ét hærdet stykke rustfrit stål. Stålet hærdes af flere omgange, og det overflødige stål slibes af, så kniven får den rigtige form. Det er en krævende proces at smede, slibe og polere kniven, før håndtagene sættes på - i alt omkring 50 arbejdsgange, før kniven er færdig. Håndtagene er fremstillet af superstærke, hygiejniske plastmaterialer, der lukker sig om stålet i en speciel proces.

Giesser er endnu en tysk virksomhed med stolte traditioner for produktion af køkkenknive. Allerede i 1776 smedede Johannes Giesser sine første knive, og med fokus på det gode stål, hærdningen og forarbejdningen holder familien kvalitetsniveauet i hævd. Knivene er fremstillet i stabilt, højkvalitets krom molybdænstål, hærdet under den nyeste vakuumteknologi og med en meget jævn balance mellem klinge og det ergonomisk formede håndtag af nittet eller sammenstøbt plast.

Destino er BENT BRANDTs eget mærke i godt køkkengrej til meget konkurrencedygtige priser. Det gælder også sortimentet af køkkenknive, der dækker de mest anvendte typer – alle fremstillet i robust rustfrit stål og med en god balance til de ergonomisk udformede håndtag.

Gode råd om vedligeholdelse af dine knive

  • Giv knivene nogle få strøg med strygestålet med jævne mellemrum, når du arbejder. Hold strygestålet i den ene hånd, mens du placerer kniven liggende vinkelret på strygestålet. Hold en finger under det øverste af klingen, så klingen løfter sig i en skrå vinkel – træk roligt klingen ned over strygestålet to til tre gange, vend kniven, og stryg den modsatte side tilsvarende.
  • Får du dine knive slebet på slibemaskine, så sørg for, at slibningen aldrig medfører gnister. Det ødelægger skæret.
  • Den skarpe kniv hører ikke hjemme i skuffen sammen med andet værktøj. Placér kniven opretstående i en knivblok eller i en taske eller kuffert, hvor knivene ikke er i berøring med hinanden. Hvis du bruger en knivmagnet, så husk at vippe kniven op på toppen af klingen, før du langsomt vipper den ned på siden – og det samme, når du fjerner den fra magneten.
  • Opbevar aldrig strygestålet ved siden af knivene, da magnetismen fra strygestålet kan nedbryde knivenes skær.
  • Vask dine knive i hånden – aldrig i opvaskemaskinen.
  • Skær aldrig ned i glas eller stål.

Vi har den rigtige kniv til dig

Gå på opdagelse på vores hjemmeside, eller ring og få en snak med isenkramafdelingen på telefon 8930 0000. Vores medarbejdere har stor erfaring med valg af knive. Hvis du vil have sikkerhed for, at kniven ligger rigtigt i hånden, er du velkommen til at prøve sortimentet i et af vores showrooms i Aarhus eller København.