Profil og praktik til buffet og servering
Fade på buffeten er praktiske. De anrettes i køkkenet med store mængder eller portionsanretninger, køres ind på en gang og placeres dekorativt og med variation. Overskueligt for gæsterne. Med valg af fade i forskellige former, størrelser, højder, materialer og farver suppleret af dekoration med f.eks. rustikke kasser, sække og råvarer kan buffeten formidle den profil, du ønsker, dit køkken skal stå for.
Og der er fade til enhver profil. Søger du på ’Fade’ på vores hjemmeside, får du langt over 400 forskellige at vælge imellem – inklusiv de fade, der bruges, når traditionen for fadservering skal holdes i hævd.
Firkantede fade kan udnytte pladsen på buffetbordet optimalt, når de placeres tæt sammen og danner en samlet helhed. Runde og ovale fade placeret direkte på bordet danner ’huller’ mellem de enkelte elementer, men det kan du komme ud over, hvis du ved hjælp af opsatser, bakker og kasser vendt på hovedet skaber forskellige niveauer i din buffetopdækning – så kan fadene gå ind over hinanden i forskellige former, størrelser og materialer.
Mest hvidt, og meget rundt eller rektangulært. Men der er også mange sorte varianter og alternative former at vælge imellem. Tjek sortimentet, hvor Figgjo og Rak er stærkt repræsenteret med fade i porcelæn. Det samme gælder APS, Dalebrook, Destino og Zerwizo, når det handler om melamin-løsninger.
Der er også masser af muligheder for at sætte kulør på buffeten, når du varierer dine opsætninger med fade i farver, dekoration og anderledes design. Der er bl.a. stærke, meget elegante serier af unika-dekoreret porcelænsdesign fra Figjo plus unika-serierne Brush, Iris, Dudson, Kvasar, Metropolis, Dust og Auris i porcelæn. Også stentøj-serierne Ora, Leafs og Cabo er individuelt dekoreret, og derfor kan farve og udseende variere. Handler det om melamin, er APS stærkt repræsenteret med dekorativt design, og er det orientalsk inspirerede mønstre, du leder efter, har Tognana en stor serie af flotte fade – også i MEGET store formater.
Der er mange muligheder for at vælge fade, som signalerer natur og bæredygtighed. Det gælder bl.a. fade fra APS, Tognana og Cambro, hvor du finder fade med ’trælook’, ’bambuslook’ og ’skiferlook’, der i øvrigt også findes som den ægte vare. Også lerfadene fra Graupera sender et fint, håndværkspræget signal.
De kendte Gastronorm-formater – kaldet GN – er praktiske både i køkkenet, på vogne og til anretning på buffeten, hvor små og store formater kan mikses til f.eks. en rektangulær helhed. Der er et stort udvalg af flotte GN-fade i porcelæn fra både Figgjo, Rak og Bianco, og foretrækker du melamin er der meget at vælge imellem fra både APS, Destino og Dalebrook. Cambro fremstiller serveringsbakker i 1/1 GN i glasfiber.
Der findes alternativer til tjenerservering fra stålfade – bare spørg os – men der er både tradition og praktik i fade af rustfrit stål, og der er meget at vælge imellem. Fadene med de romantiske border på kanterne fra Rak og Chippendale er klassikere, men også udvalget af stilrene fade i rustfrit stål fra APS, Con Gusto og Steel-Function er stort. Vælg mellem firkantede, ovale og runde former.
Porcelæn: Porcelæn holder på varmen, og er derfor et godt valg til buffetens varme retter. Det er også et elegant valg, der præsenterer mange retter flot. Porcelæn er et keramisk produkt, der fremstilles af kaolin, kvarts og feldspat, som formes, tørres og brændes ved temperaturer mellem 900 og 1.600°C.
Vitroporcelæn er en særlig porcelænstype, som både Figgjo og Rak anvender. Her er porcelænsmassen forstærket med et indhold af aluminiumoxid, der sammen med 2 gange brænding giver en meget stærk kerne.
Lertøj og stentøj: Forskellen på lertøj og stentøj er leret, der anvendes, og temperaturen produkterne brændes ved. Stentøj fremstilles af samme materialer som porcelæn, men er tilsat chamotte, der er brændt ler, hvilket giver stentøj et mere rustik udtryk. Lertøj brændes ved ca. 1.000°C og stentøj ved godt 1.200°C. Begge materialer tåler opvarmning og opvaskemaskine.
Melamin: Den store fokus på ergonomi har gjort fade af melamin populære til serveringer som alternativ til det tungere porcelæn. Melamin er et stærkt, hærdet plastmateriale, der er fødevaregodkendt og primært anvendes til kolde serveringer. Melamin tåler temperaturer fra -30°C til + 120°C og kan maskinopvaskes, men kan ikke anvendes i ovn, mikroovn, varmeskab og fryser.
Plast: Fade fra Evelin er fremstillet i fødevaregodkendt og antibakteriel polystyren til fødevarer med temperaturer fra -40°C til +85°C. Produkterne kan maskinopvaskes, men for at undgå misfarvning bør det ske i maskiner uden osmoseanlæg. Tåler ikke ovn, mikroovn, varmeskab eller frysning.
Glasfiber: Med et autentisk træ-look er serveringsfadene fra Cambro velegnede til bl.a. en flot præsentation af portionsanretninger på buffeten. Glasfiber er et meget holdbart og brudsikkert materiale, der modstår ridser og pletter, tåler opvask i maskine igen og igen og temperaturer fra -40°C til +90°C
Rustfrit stål: De rustfrie serveringsfade med prægede mønstre i kanterne, som vi kender dem fra familiefesterne. Fadene, der aldrig går af mode og som i stilrene varianter også gør sig godt til anretning af lune og kolde serveringer på buffeten. Kan maskinopvaskes.
Vælg dine favoritter på hjemmesiden, og tag så en snak med en medarbejder i vores Isenkramafdeling. Her er der opsamlet så meget erfaring i spændende sammensætning af buffetopstillinger og viden om fadservering, at I i fællesskab vil kunne finde den optimale løsning til dig. Og har du mulighed for at besøge vores showroom i Aarhus, kan løsningerne ses i praksis.