Fantas'disk!

Kunne du bruge en buffetdisk på hjul, der kan foldes ud efter behov – og foldes sammen, når den ikke er i brug?

Drømmer du om en serveringsdisk, der er skabt som din ideelle arbejdsplads – og med et flow, der sparer dine gæster for at stå i kø? Kender du mulighederne med lydløse, eutektiske køleplader i diske og borde? Eller den ideelle varmeløsning? Har du selv en ide, som kan blive endnu bedre med lidt hjælp fra fagfolk, der er på hjemmebane i teknik, materialer, hygiejne, lovgivning, arbejdsgange i et køkken og gæsternes adfærd, når sulten melder sig? – så tag en snak med vores projektafdeling, som har projekteret i hundredvis af specielle disk­løsninger.

Her er et par eksempler, og du kan se meget mere i bogen 'Inspiration til diskløsninger' - læs den her.

Så kan det næsten ikke blive mere fleksibelt

Det Kongelige Bibliotek i København – også kendt som Den Sorte Diamant – bruges flittigt til konferencer, receptioner og fester – ikke mindst på grund af det kulinariske niveau hos stedets Restaurant Søren K. Men også arkitekturen bidrager til oplevelsen – og udfordringen.

Inde i bygningen giver en stor, cirkelrund åbning gennem alle etager et fantastisk udsyn, men det er på arealerne omring åbningen, at buffeter og diske skal placeres i forbindelse med arrangementer. Og her er lange, lige borde både upraktiske og ødelæggende for indtrykket, så direktør Jens Heding og hans personale havde fået en ide: Buede diske. Det var lige noget for projektafdelingen hos BENT BRANDT.

Resultatet af et spændende samarbejde om udviklingen af den spæde ide, er i dag en superfleksibel løsning, hvor diskene ikke alene kan opstilles, så de følger rundingen som en naturlig del af arkitekturen – de kan også sammenstilles på forskellige måder afhængig af arrangementets størrelse, de kan bruges enkeltvis og ikke mindst: diskene kan skubbes ind i hinanden, så de ikke står og fylder, når de ikke er i brug.

Frit flow og frokost uden ventetid

I kantinen hos Grundfos i Bjerringbro er der trængsel, når frokosten serveres. Men der er ikke den store kø, for der er styr på logistikken både foran og bag disken, og drikkevarerne er placeret i sin egen sektion i en logisk position i forhold til disk og spiseområde.

Det er detaljerne og dyb viden om køkkenrutiner og adfærd hos gæster og personale, der får et flow ved disken til at fungere. Og det er viden om udstyr og materialer og et mangeårigt samarbejde med en fast kreds af snedkere og håndværkere, der skaber et resultat, som kan holde til hårdt, dagligt slid.

Den computerskabte illustration viser, hvor nemt det er at se det færdige resultat for sig, når projekt-afdelingen præsenterer sine forslag til den nye disk.

Et mobilt modulsystem til enhver lejlighed

De er elegante, når der dækkes op til buffet i restauranten med varmt og koldt, bestik og service, kølige vine eller lækre oste på træ. De er store og supereffektive, når tusind konferencegæster skal bespises på kort tid. Og de er pladsbesparende, når de ikke er i brug. På Best Western Nyborg Strand gør de specialudviklede mobildiske gavn overalt, fordi det gennemtænkte modulsystem gør det muligt at lave en opstilling til enhver lejlighed.

Også her har projektafdelingen hos BENT BRANDT arbejdet tæt sammen med hotellets medarbejdere om udviklingen. Resultatet er et design, hvor grundmodulet kan folde sig ud og blive dobbelt så stort samtidig med, at der kan laves spændende, slangeformede opstillinger. Integrerede varmeplader, indbygget bestik- og serviceopbevaring samt runde kølebrønde til drikkevarer, der med tilhørende topplader i træ også kan bruges til f.eks. ostebuffet.

Integreret bordplade med lydløs køl og synlig varme

Vores egen kantine hos BENT BRANDT er ofte testområde for anderledes løsninger og nyt grej. Det gælder bl.a. køleområdet på disken, der er en ikke-synlig del af bordpladen i stål. Ved hjælp af et eutektisk kølesystem opnår man lydløs køling, når buffeten benyttes. Energien lagres i en isbank, der opbygges ved hjælp af et traditionelt kølesystem, når buffeten ikke benyttes.

Resultat: Ikke en lyd fra kompressorer – derfor velegnet i bl.a. restauranter og møderum.

Også varmepladerne er flot integreret i bordpladen – men synlig som et afgrænset område. Både af sikkerhedsmæssige årsager og fordi stålpladen ellers trækker sig sammen under varmen.

Læs hele vores bog om diskløsninger her.