Dysfagi svinekød i frikasse

Dysfagi: blød konsistens i varme måltider

Lær at lave varme måltider i blød konsistens sammen med Majken Alexander fra Værdigmad.

Pris: 1.395,- ekskl. moms.
Målgruppe:
For alle, der enten fremstiller eller serverer mad for ældre og gerne vil vide, hvordan dagens måltider kan optimeres ved at have fokus på en naturlig blød konsistens, som gør det let at spise maden, selv med én hånd, eller hvis kræfterne svigter.


Dysfagi? Ved du hvad det er? Ved du hvor mange der lider af det i Danmark? Hvilke udfordringer har man med dysfagi i spisesituationerne? Hvad er konsekvenserne? Kan du hjælpe borgerne til bedre livskvalitet? Alle kursusdage starter med teori om vores ældre borgere. Hvilke udfordringer er naturlige følger af alderdom, svækkelse, sygdom og hvilke særlige behov giver det både i forhold til ernæring og konsistensen af den mad der serveres? På vores kurser sætter vi fokus på både danske og internationale anbefalinger, og vi kigger på forskellene imellem de forskellige retningslinjer. Prisen inkluderer let frokost, materiale og kursusbevis.

Samvær, hygge, livskvalitet, kærlighed, energi og styrke, det er noget af det, et godt måltid kan give os. Det gælder uanset, om du er frisk nok til at sidde på en restaurant, eller om du pga. sygdom, alderdom og svækkelse er flyttet på et plejehjem.

Derfor er det så fortvivlende, at der på rigtig mange plejehjem i Danmark dagligt bliver serveret mad, som beboerne ikke kan spise. Ikke fordi maden ikke er veltillavet. Ikke fordi den ikke er lavet helt fra bunden af lækre råvarer. Nej, det skyldes i høj grad, at konsistensen desværre ikke er tilpasset målgruppen.

Kunne du tænke dig en dag i samvær med branchekollegaer, hvor vi ser nærmere på, hvordan maden burde se ud i 2024, hvis flest muligt af vores beboere skulle sidde med ved bordet? Vi stiller skarpt på lækre måltider fremstillet af friske råvarer, der er let at tygge. Ikke hakket eller blendet til ukendelighed eller tilberedt med rester af tilberedt kød.

Vi starter med lidt teori og går herefter i køkkenet, hvor vi fremstiller en række klassiske danske retter, som vi har tryllet om, så de nu kan spises med en gaffel og tygges med øjenbrynene.

Vi glæder os til at se dig.

Af hensyn til forplejning, venligst oplys hvis du har nogen former for allergener.

Varighed: 6 timer

Maks. deltagerantal: 16

Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset ved mindre end 6 deltagere.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt Majken Alexander på majken@værdigmad.dk