Ingredienser
- 500 g æbler
- 60 g rørsukker
- Revet citronskal af 1 citron
- 2 spsk citronsaft
- 1 kvist rosmarin
- 20 g smør
Æbler skrælles og befries for kernehus, skæres i grove tern og kommes i gryde med sukker, citronskal og -saft og koges til kompot under omrøring til det er næsten mørt. Rosmarin kommes ved, og det simrer i ca. 10 minutter.
Tag rosmarin op, blend æblerne glat på blender og køres til sidst med smør. Køles af inden servering.
Gode råd om hjemmekonserveret mad
Vær opmærksom på følgende når du laver f.eks. henkogte, syltede eller saltede madvarer:
- Brug friske og rene råvarer
- Brug rengjorte redskaber og beholdere til opbevaring
- Brug tilstrækkeligt med salt ved saltning af råvarer, f.eks. hjemmesaltede sild
- Hold surhedsgraden så lav som muligt ved syrning af varer, f.eks. syltede agurker, gerne pH under 4,5
- Køl fødevaren hurtigt ned, hvis den har været varmebehandlet
- Opbevar hjemmekonserverede madvarer på køl (< 5⁰C)