Opskrift
13.08.2015

Æbletrifli

Brug de æbler du har tilovers til en skøn, klassisk dessert: gammeldags kold æblekage... Vi giver dig opskriften fra Hotel Saxkjøbing.

Ingredienser

  • Æbler - gerne nedfaldsæbler
  • Vaniljestang
  • 1 stang kanel
  • Sukker
  • Rugbrød
  • Fløde

Fremgangsmåde

Kom de rensede æblestykker i en gryde med lidt vand i bunden.

Læg en opsprættet vaniljestang og eventuelt også en stang kanel i.

Lad dette koge under låg, til æblerne er blevet ganske møre og begynder at mose.

Kom derpå sukker i - og her er det svært at give anvisning, for det vil komme an på æblernes egen sødme. Prøv med et par hundrede gram til et kilo æblestykker først - og smag dig så frem, til du synes, smagen er fin.

Rist rasp eller revet rugbrød med sukker på bagepapir i ovnen (cirka 175 grader i 10-15 minutter) eller med lidt smør på en stegepande. Pas på det ikke branker.

Lad begge dele afkøle, inden æblemosen samles lagvis med raspen i en skål. Til slut lægges et lag flødeskum over. Pynt med fine klatter af ribsgelé eller ristede, hakkede nødder.