Kartoffelsifon
- 500 g kartofler
- 1 ltr. sødmælk
- 20 g salt
- 1 porre
- 300 g smør
- 1 g Xantana
Dehydreret tomat
- 50 g crutomat (frysetørret tomat)
Puffet kartoffel
- 100 g Airbag Farina Patata
- 300 g neutral olie
- 10 g Sosa Black Powder
- 10 g porreaske
PorreAske
- 5 porrer
Ristede porrer
- 5 porrer
- 200 g smør
Kartoffelsifon
Kartofler skrælles og skæres i grove stykker. Koges i mælk med porre, smør og salt, til det er mørt. Blend helt glat og sigtes. Røres derefter op med Xantana. Fyldes derefter på sifonflaske og gives 3 patroner. Holdes varm ved 55°C i vandbad.
Dehydreret tomat
Tag den frysetørrede tomat og blend til en fin støv.
Puffet kartoffel
Varm olien op til 180°C og puf Airbag op til det er luftigt og smag til med salt og vend med aske samt farve.
PorreAske
Tag toppene af porrerne og rist dem i ovnen ved 180°C til de er helt sorte. Tag dem ud af ovnen og lad den afkøle. Blendes herefter til en fin aske.
Ristede porrer
Skær porrerne i fine tern, rist dem op i smørret ved svag varme i ca. 16 timer, til de er gyldne. Smag til med salt.