Æggesnaps/kagemasse
- 500 g sukker
- 180 g æggeblomme
- 120 g citronsaft
- Skallen fra 5 citroner
- 550 g hvedemel
- 350 g olivenolie
Marengs
- 450 g æggehvide
- 270 g sukker
- 10 g fint salt
Sirup
- 100 g sukker
- 50 g glukose
- 40 g vand
Marengs
- 75 g æggehvide
- 20 g sukker
Ingredienser til lemoncurd
- 4 æg
- 2 dl citronsaft
- 150 g sukker
- 1 dl vand
- 450 g koldt smør
- 2 bl. husblas
Citronkage:
Sukker, æggeblomme, citronsaft og citronskal piskes hvidt og luftigt. Hvedemel og olivenolie tilsættes og massen piskes homogen. Sættes til side.
Marengs piskes luftig. Nu skal marengsen vendes ned i æggesnapsen/kagemassen. Tag først 1/3 af marengsen og pisk den ned i massen. Dernæst kommes resten af marengsen i lidt ad gangen og VENDES i, så luften ikke bliver slået ud af massen.
Når al marengsen er vendt i, og massen er homogen, kommes den færdige kagemasse over i en smurt form, og bages i 35 min. På 160 grader.
Opskriften giver ca. ½ gastrobakke/en lille bradepande.
Italiensk marengs
Sukker, vand og glukose kommes i en gryde, og varmes op til det når 125 grader.
Mens sirup koger, piskes marengs, gerne på røremaskine, men håndmixer virker fint også.
Når marengsen er luftig (helt stive/faste toppe), og siruppen er 125 grader, kommes den varme sirup ned i den luftige marengs under omrøring. Nu skal de to dele piskes sammen, indtil massen er stuetemperatur. Når massen er stuetemperatur, er den klar til at blive sprøjtet op, og til at blive brændt.
Lemoncurd
Æg, citronsaft, sukker og vand kommes i en gryde. Det skal ramme 82 grader under konstant omrøring.
Når massen er luftig og tyk, og har ramt 82 grader, kommes husblas i, og derefter det kolde smør lidt ad gangen.
Nu skal massen piskes stille og roligt sammen til den rammer stuetemperatur. Når massen er stuetemperatur, er den klar til at blive sprøjtet
Hvis lemoncurd pakkes og sættes på køl, kan den holde i ca. 2 uger.