Ingredienser
- 800 g økologiske citroner (ca. 9 stk)
- 1 ltr. vand
- 675 g øko rørsukker
- Vand til opkog
- 1 knsp salt
Fremgangsmåde
Citronerne vaskes og skæres i så tynde skiver som muligt. Fjern alle sten. Skiverne kommes i en gryde og dækkes med vand, koges op og koger sagte i 5 minutter, hvorefter de kommes i en sigte og vandes hældes ud.
Kom de kogte skiver i en gryde og kom sukkeret, vandet og saltet på og kog op. Rør jævnligt til det begynder at tykne (koges til den er i rette konsistens i kold tilstand). Herefter kan marmeladen henkoges for længere holdbarhed. Fyldes (2 cm friplads i toppen) i patentglas der er dampet.
Henkogning: kom de lukkede patentglas i en kold ovn og varm op til +1100C til marmeladen bobler. Afkøles i ovn/på bord. Nu er glasset hermetisk lukket og holdbarheden forlænget.