Opskrift
31.03.2014

Coleslaw a la Lene

Her er opskriften på Coleslaw a la Lene – Lene Liengaard Ørbæk, der er erfaren, vellidt og tænksom køkkenassistent i kantinen hos BENT BRANDT.
Til 8 personer

Ingredienser

  • 800 g fintsnittet hvidkål
  • 300 g revet gulerod
  • 6 dl creme fraiche 9%
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. sukker
  • Ristede kerner
  • Solsikkekerner
  • Sesamfrø
  • Græskarkerner
  • Evt. soja

Fremgangsmåde

Det nyder omkring 80 medarbejdere og et stort antal gæster godt af hver dag i kantinen i Aarhus. Endnu flere nyder godt af de gode råd og opskrifter, som Lene har samlet i sin bog 'Den store madplan'. Den indeholder bl.a. opskriften på en hvidkåls- og gulerodssalat med ristede kerner, der i al sin enkelthed smager rigtig godt.

Sådan gør du:
Hvidkål snittes fint og gulerødder rives. Alt blandes godt sammen og hældes op i en serveringsskål.

Rist solsikkekerner, sesamfrø og græskarkerner på en tør pande og tilsæt evt. lidt soja til sidst. Hæld kernerne over salaten og server.