Ingredienser
- 3 hvidløg
- 3 dl olivenolie
- ½ bdt. timian
- 2 laurbærblade
Hvidløg deles i fed (det er valgfrit, om du vil pille dem), kommes i en lille gryde og dækkes med olivenolie. Timian og laurbærblade kommes på. Olien varmes forsigtigt op til +110C og confiterer i ca. 45 minutter til hvidløgsfeddene er lysebrune og møre. Kommes på glas – hvidløgene skal under hele opbevaringen være dækket af olien.
Alternativt kan det hele varmes i ovn i beholder ved +110C til hvidløgene er færdige.
Olien er fantastisk som smagsgiver til stegning, marinader, mayo og lignende.
Gode råd om hjemmekonserveret mad
Vær opmærksom på følgende når du laver f.eks. henkogte, syltede eller saltede madvarer:
- Brug friske og rene råvarer
- Brug rengjorte redskaber og beholdere til opbevaring
- Brug tilstrækkeligt med salt ved saltning af råvarer, f.eks. hjemmesaltede sild
- Hold surhedsgraden så lav som muligt ved syrning af varer, f.eks. syltede agurker, gerne pH under 4,5
- Køl fødevaren hurtigt ned, hvis den har været varmebehandlet
- Opbevar hjemmekonserverede madvarer på køl (< 5⁰C)