20 personer
Ingredienser
- 2 kg filet af fisk f.eks. torsk, lange eller lyssej
- 6 løg
- Rødbedelage eller syltelage som til rødbeder
- 3/4 dl olie
- 3/4 dl æbleeddike
- 2 spsk. rød balsamico
- 5 stængler frisk dild
- Salt og peber
- Skyllede salater f.eks. rød mizuna el. rucola
- Forskellige slags krydderurter
Fremgangsmåde
Fisken befries for skind og ben, drysses med lidt peber og rulles stramt i film. Lægges i et fad og dampes i ovn ved 90 grader i ca. 12-15 min.
Stilles derefter koldt. Fisken kan med fordel dampes dagen før. Løgene skæres i tynde skiver og overhældes med rødbedelage/syltelage og skal trække min. 1-2 dage før brug.
Olie, eddike og rød balsamico, bladene fra dild-stilkene samt lidt salt og peber blendes godt sammen til vinaigretten.
Den kolde fisk lægges midt på et fad, vinaigretten stænkes ud over fisken, og løgene anrettes ovenpå. Salaten lægges rundt om fisken, og der pyntes af med krydderurter.