Opskrift
12.11.2021

Dennis' julefigner

Perfekt som garniture til is, risalamande og ost – prøv dem f.eks. til en toast med lun gedeost.
Garniture til 20 personer

Ingredienser

  • 1 kg brun farin
  • 1 fl. rød portvin (kan udskiftes med rødvin)
  • 1 dl. cognac
  • ½ ltr. vand
  • 1½ kg økologiske, tørrede figner
  • 3 vaniljestænger
  • 3 stk. laurbærblade
  • 4 stk. stjerneanis
  • 5 stk. nelliker
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 3 stk. kardemommekapsler

Fremgangsmåde

Kom brun farin og krydderier i en gryde og lad ingredienserne karamellisere under svag varme. Tilsæt portvin og vand og lad det koge op. Kom fignerne i gryden og lad dem opsuge saften, så de bliver bløde. Lad dem marinere i egen saft i henkogningsglas – gerne i 1-3 måneder, hvor de afgiver sukker til lagen, der bliver sødere med tiden.