Ingredienser
- 2 dl. æblemos – Filippa kogt i æblemost
- 50 g sukker
- 2 dl piskefløde
- 2 bl. husblas
- Lidt citronsaft
Ribsgelé
- 200 g ribs
- 200 g sukker
- 1 bl. Husblas
Vandbakkelser, ca. 30 stk.
- 150 g vand
- 60 g smør
- 1 spsk sukker
- 1 nip salt
- 80 g hvedemel
- 2 store æg
Crumbledej
- 65 g smør
- 80 g mel
- 80 g rørsukker
Fremgangsmåde
Æbleflødemousse
Husblassen udblødes, og æblemosten smages eventuelt til med sukker. Fløden piskes og vendes i sammen med æblemost og husblas.
Put massen i en kugleform, lad den køle ned og læg herefter på frys. Den frosne kugle glaseres med lun ribsgelé. Pynt med blomster og blade før servering.
Ribsgelé
Ribs og sukker koges op med 1 spsk vand og sigtes, inden den udblødte husblas kommes i.
Geléen skal være lun, når du glaserer din æblemousse.
Vandbakkelser
Bring vand, smør, sukker og salt i kog i en gryde. Tag straks gryden af kog og tilsæt mel. Rør rundt i dejen med en træske indtil den er ensartet, blød og slipper gryde og ske. Sæt gryden tilbage på lav varme og rør i ca. 1 min. Kom dejen i en skål og lad den køle lidt ned.
Tilsæt æggene lidt efter lidt, mens du rører vedholdende, til dejen er ensartet og elastisk (massen vil først skille, men senere samle sig). Kom dejen i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjt små kugler ud på en bageplade med bagepapir. Ovenpå placeres en polet med crumbledejen. Bages i ca. 35 min. ved 175°C.
Crumbledej
Ingredienserne æltes sammen og hviler 30 min. på køl. Dejen rulles ud i 3 mm tykkelse og udstikkes i 3 cm diameter. De bages i ca. 35 min. ved 175°C - uden at ovndøren åbnes undervejs.