Opskrift
05.05.2017

Dennis' varme hveder

Få vores inspirationskonsulents opskrift på klassiske varme hveder.

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 3½ dl koldt vand
  • 3½ dl kold sødmælk
  • 4 æg
  • 1400 g hvedemel
  • 120 g sukker
  • 15 g stødt kardemomme
  • 20 g salt
  • 110 g blødt smør

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne sammen og ælt dejen på røremaskine ved medium hastighed til dejen bliver glat og blank (ca. 12 min.). Dæk dejen til og lad den hvile i 30 min. Del dejen i 28 lige store stykker.

Rul/form stykkerne til boller og læg dem med 3-5 cm mellemrum på en bradepande med bagepapir. Lad bollerne hæve til ca. dobbeltstørrelse (ca. 2-3 timer) - når bollerne er hævet til dobbeltstørrelse vil mellemrummet forsvinde, og de ligger helt tæt og får form som hveder.

Bag hvederne ca. 18 min. ved 180°C (varmluft). Lad hvederne køle af på en kold rist.