Opskrift
03.03.2014

Dyppebrød af bedste karat med havsalt

Det gode brød er blevet det professionelle køkkens signatur. Og så er der god økonomi i at bage selv.

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • ½ dl øl
  • ½ dl ymer
  • 3 tsk. havsalt
  • ½ kg manitoba hvedemel (kan erstattes med durummel eller Tipo 00)

Fremgangsmåde

Gæren opløses i vandet – sørg for, at det er rørt ud i vandet og tilføj de øvrige ingredienser. Køres i en røremaskine ca. 15 minutter indtil dejen slipper skålen.

Lad dejen hæve ca. 1 time.

Sæt en 4,8 ltr. gryde med låg på ovnens nederste indstik – tænd ovnen på 240°C. Når ovnen og gryden er helt varme, tages gryden ud, og dejen vendes ned i gryden.

Gryden sættes tilbage i ovnen med låg og skal nu bage ved 250°C i ca. 15 minutter.

Varmen reduceres til 190°C, og brødet bages yderligere 15 minutter med låg og 15 minutter uden låg.

Afkøles på rist inden der skæres i brødet.