Ingredienser
- 4 dl lunkent vand
- 50 g gær
- ½ dl øl
- ½ dl ymer
- 3 tsk. havsalt
- ½ kg manitoba hvedemel (kan erstattes med durummel eller Tipo 00)
Fremgangsmåde
Gæren opløses i vandet – sørg for, at det er rørt ud i vandet og tilføj de øvrige ingredienser. Køres i en røremaskine ca. 15 minutter indtil dejen slipper skålen.
Lad dejen hæve ca. 1 time.
Sæt en 4,8 ltr. gryde med låg på ovnens nederste indstik – tænd ovnen på 240°C. Når ovnen og gryden er helt varme, tages gryden ud, og dejen vendes ned i gryden.
Gryden sættes tilbage i ovnen med låg og skal nu bage ved 250°C i ca. 15 minutter.
Varmen reduceres til 190°C, og brødet bages yderligere 15 minutter med låg og 15 minutter uden låg.
Afkøles på rist inden der skæres i brødet.