Gi' salaten et pift af grill
Ovnens automatikprogrammer sørger for, at tilberedningen bliver, som den skal være.
Grillet pære
Prøv f.eks. at grille skiver af pære. Så får pæresmagen en mere dyb sødme, som er super velegnet som det søde element i salat med bitre smage. Så skal du bare tilføre salt, surt og umami – og du har en salat med alle de fem grundsmage, der er så afgørende for en smagsoplevelse, der hænger sammen.
Grillede pærer kan også anvendes som tilbehør til stegte og braiserede retter.
Grillet fennikel
Fennikel får en fantastisk smag af anis, når den grilles. Skiverne er sprøde, og som tilbehør giver de din salat ekstra karakter. Eller prøv at servere dem med en håndfuld plukket gedeost og masser af krydderurter, god olie og sprødristede sennepskorn. Grillet fennikel er også lækkert som tilbehør til stegt kylling.Peperoni grigliati sott’olio
Italiensk inspirerede peberfrugter, der befries for skind, når de er grillet. Smag til med en god olivenolie og vineddike, hakkede skalotteløg, salt og peber – til salaten eller som en selvstændig vegetarret. Prøv også med ristede brødcroutoner eller serveret til den varme ret. Du kan også fjerne kerner og blende den grillede peberfrugt sammen med lime, chili og en god olivenolie – så har du et meget velsmagende alternativ til smør på brødet.
Grillet citron
Der sker noget særligt, når du griller citroner. Citronerne får en meget helstøbt smag af syre sammen med en symbiose af bitterhed i det grillede frugtkød. Brug saften til dressinger til salaten – eller prøv at blende frugtkødet med salt, tilsæt rørsukker og lidt vand. Lad det koge op og gem det som citronpickles, der er et godt pift i det salte køkken og i dressinger. De grillede citroner kan også serveres til grillet og stegt fisk og til stegt fjerkræ.