Opskrift
19.01.2016

Græskarsuppe

Det er lige det, vi trænger til – varm suppe! Kokken Mette Dahlgaard er køkkenchef på michelinrestauranten Geist v. Bo Bech, og hun brænder også for suppe og laver det tit derhjemme.
4 personer

Ingredienser

  • 600 g græskar (hokkaido eller butternut) renset vægt, dvs. uden skal og kerner
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • ½ chili
  • Vand
  • Salt
  • Peber

Topping

  • Peberbacon
  • Urter, spicy oregano, timian m.m.
  • 100 g hasselnødder
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. hele peberkorn
  • 1 bundt frisk koriander

Tilberedning

Skær græskar og løg i tern, pil hvidløget og steg det hele af i smørret. Tilsæt chili og dæk det hele med vand. Kog til græskaren er mør. Blend suppen glat. Tilsæt olivenolien og smag suppen til med salt og peber.

Topping:
Skær bacon i små tern og steg det sprødt.

VeggeTopping:
Rist de tørrede krydderier og nødder. Blend det og tilsæt derefter det hakkede friske koriander.