4 personer
Ingredienser
- 600 g græskar (hokkaido eller butternut) renset vægt, dvs. uden skal og kerner
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. smør
- ½ chili
- Vand
- Salt
- Peber
Topping
- Peberbacon
- Urter, spicy oregano, timian m.m.
- 100 g hasselnødder
- 1 tsk. korianderfrø
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. hele peberkorn
- 1 bundt frisk koriander
Tilberedning
Skær græskar og løg i tern, pil hvidløget og steg det hele af i smørret. Tilsæt chili og dæk det hele med vand. Kog til græskaren er mør. Blend suppen glat. Tilsæt olivenolien og smag suppen til med salt og peber.
Topping:
Skær bacon i små tern og steg det sprødt.
VeggeTopping:
Rist de tørrede krydderier og nødder. Blend det og tilsæt derefter det hakkede friske koriander.