Ingredienser
- 1 stk. rødkål a ca. 1 kg
- 3 spsk. andefedt eller smør
- 1 1/2 dl sherry vineddike
- 1 dl rødvin
- 1 dl ribssaft
- 2 stk. økologiske appelsiner
- 2 dl honning
- 2 laurbærblade
- 1 kanelstang
- 1 stang vanilje
- 1 hel stjerneanis
- 5 hele nelliker
- 1 spsk. havsalt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skær rødkålen i kvarte og snit den i helt fine strimler på 2 mm. Brug gerne maskine.
Varm en gryde op med fedtet og sauter rødkålen. Når kålen er faldet godt sammen, hældes eddike på.
Kog eddiken ind til det halve og tilsæt rødvin, ribssaft, appelsinsaft og -skal, honning, laurbærblade, kanelstang, stjerneanis, nelliker, vanilje, salt og peber. (kanel, nellike og stjerneanis i gazepose - eller stødt)
Læg låg på gryden og lad kålen simre i ca. 45 minutter. Tjek om kålen er tilpas i konsistensen og smag til med salt, peber og evt. lidt honning.