Ingredienser
- 2 stk. kinakål
- Salt
- 200 g gulerod i julienne
- 200 g kinaradisse i julienne
Puré
- 2 stk. løg
- 2 stk. rød chili
- 4 cm ingefær
- 2 dl soya
- 1 dl rørsukker
- 1 citrongræs
- 10 fed hvidløg
- 1 dl fiskesauce
- 2 dl paprika
Sådan gør du
Husk at bruge handsker for at undgå uønskede bakterier!
Bunden af kinakålens rod skæres fra. Del kålen i 4 ved stokken og træk delene fra fra hinanden, så du kan komme til at salte mellem bladene. Lad kålen trække i 3 timer (roden skal kunne bøjes uden at knække). Skyl med koldt vand og klem kålet tør for vand.
Blend ingredienserne til puré sammen og vend puréen med gulerødder og kinaradisse.
Puréen fordeles mellem bladene på kinakålen, der rul-les sammen fra rod mod top, kommes i patentglas og fermenterer i 2-3 dage på et bord (husk at lette låget dagligt for at fjerne trykket). Sæt glasset på køl.
Smager bedst efter et par uger.
Gode råd om hjemmekonserveret mad
Vær opmærksom på følgende når du laver f.eks. henkogte, syltede eller saltede madvarer:
- Brug friske og rene råvarer
- Brug rengjorte redskaber og beholdere til opbevaring
- Brug tilstrækkeligt med salt ved saltning af råvarer, f.eks. hjemmesaltede sild
- Hold surhedsgraden så lav som muligt ved syrning af varer, f.eks. syltede agurker, gerne pH under 4,5
- Køl fødevaren hurtigt ned, hvis den har været varmebehandlet
- Opbevar hjemmekonserverede madvarer på køl (< 5⁰C)