Jomfruhummere
- 4 jomfruhummere
- 1 citron
- 1 håndfuld salt
- 4 fed hvidløg
- ½ bdt. timian
- 2 citroner
Citronmayonnaise
- 1 dl past. æggeblommer
- ½ dl citronsaft
- Salt
- 1 spsk. dildeddike
- 1 spsk. vand
- Neutral olie
Fremgangsmåde
Jomfruhummere:
Kog en stor gryde med vand, salt, citronskiver, hvidløg og timian op. Blancher jomfruhummerne i 3 min., hvorefter de lægges i isvand.
Når hummerne er kølet af, dryppes de af og serveres med halve citroner, som er grillet kort på skærefladen.
Citronmayonnaise:
I et litermål stavblendes æggeblommer, citron, salt, eddike og vand sammen.
Tilsæt neutral olie til mayonnaisen bliver blank og tyk. Smag til med salt, citron og peber før mayonnaisen fyldes i en 'sutteflaske'.