Opskrift
29.12.2015

Kogte jomfruhummere

Her er opskriften på de lækreste kogte jomfruhummere.

Jomfruhummere

  • 4 jomfruhummere
  • 1 citron
  • 1 håndfuld salt
  • 4 fed hvidløg
  • ½ bdt. timian
  • 2 citroner

Citronmayonnaise

  • 1 dl past. æggeblommer
  • ½ dl citronsaft
  • Salt
  • 1 spsk. dildeddike
  • 1 spsk. vand
  • Neutral olie

Fremgangsmåde

Jomfruhummere:

Kog en stor gryde med vand, salt, citronskiver, hvidløg og timian op. Blancher jomfruhummerne i 3 min., hvorefter de lægges i isvand.

Når hummerne er kølet af, dryppes de af og serveres med halve citroner, som er grillet kort på skærefladen.

Citronmayonnaise:

I et litermål stavblendes æggeblommer, citron, salt, eddike og vand sammen.

Tilsæt neutral olie til mayonnaisen bliver blank og tyk. Smag til med salt, citron og peber før mayonnaisen fyldes i en 'sutteflaske'.