Opskrift
15.07.2022

Kold tomatragout og grillede lammespyd

Til 4 personer
  • 2 store modne tomater
  • ½ agurk
  • 10 mynteblade
  • 4 forårsløg
  • Mandelolie
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 limefrugt
  • Rørsukker
  • Hvidløg
  • 600 g lammekølle
  • 1 tsk spidskommen
  • ¼ tsk kanel
  • ½ tsk fennikel stødt
  • ½ tsk honning
  • Salt og peber
  • 1 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Tomaterne blancheres og befries for skind, skæres i både og befries for kerner. Det reelle kød skæres i små tern. Agurk halveres, befries for kerner og hakkes i små tern. Forårsløg hakkes så tyndt som muligt. Mynteblade lægges sammen, rulles og skæres tyndt. Det hele vendes med mandelolie og tilsmages med knust sort peber og salt.

Græsk yoghurt smages til med revet limeskal, limesaft, sukker, revet hvidløg samt salt og peber.

Lammekølle skæres i tern af 1,5 cm. Lav marinade af spidskommen, kanel, fennikel, honning, salt, peber, honning og olivenolie og vend kødet heri. Efter marinering kommes kød på spyd, og de steges færdige på panden, ovn eller grill.