Brøddej
- 25 g gær
- 150 g yoghurt
- 7 dl vand
- 2 dl mørk øl
- 900 g godt økologisk hvedemel
- 100 g havregryn
- 200 g valgfrie kerner/frø (Thomas bruger hørfrø og solsikkekerner)
- 45 g salt
Fremgangsmåde
Kør gær, yoghurt, vand og øl 10 min. i røremaskine eller i hånden.
Resten af ingredienserne blandes i og køres i 10 min.
Lad dejen koldhæve i køleskabet natten over.
Dejen kommes i smurt form og hæver ved stuetemperatur i 2 timer.
Bages i 20 min. ved 240 grader med låg/folie over.
Brødet tages ud af formen og lægges på en rist (gerne smurt) og bages i 10 min. ved 200 grader.
Opskriften giver ca. 1-1½ gastrobakke eller 4-5 brødforme.