Opskrift
01.03.2023

Thomas' koldhævede kernebrød

Få vores kantinechefs opskrift på et let og luftigt brød.

Brøddej

  • 25 g gær
  • 150 g yoghurt
  • 7 dl vand
  • 2 dl mørk øl
  • 900 g godt økologisk hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 200 g valgfrie kerner/frø (Thomas bruger hørfrø og solsikkekerner)
  • 45 g salt
Koldhævet kernebrød

Fremgangsmåde

Kør gær, yoghurt, vand og øl 10 min. i røremaskine eller i hånden.

Resten af ingredienserne blandes i og køres i 10 min.

Lad dejen koldhæve i køleskabet natten over.

Dejen kommes i smurt form og hæver ved stuetemperatur i 2 timer.

Bages i 20 min. ved 240 grader med låg/folie over.

Brødet tages ud af formen og lægges på en rist (gerne smurt) og bages i 10 min. ved 200 grader.

Opskriften giver ca. 1-1½ gastrobakke eller 4-5 brødforme.