Lenes frokostboller

Et stort hit på frokostbuffeten hos BENT BRANDT er Lenes luftige frokostboller – som selvfølgelig også kan bruges til både morgenmads- og aftensmadsbuffeten.
Giver 15-20 boller

Ingredienser

  • 350 g rugbrødsrester/skorper
  • ½ ltr. vand
  • 75 g flydende margarine
  • 25-30 g sukker
  • 15 g salt
  • Ca. 750 g hvedemel
  • 35 g gær
Lenes frokostboller

Fremgangsmåde

Rugbrødsrester sættes i blød i ½ liter vand natten over.

Rør det udblødte rugbrød sammen med gær, salt, sukker og margarine. Ælt mel i til dejen har den rette konsistens. Form til boller. Bollerne vendes i et sammenpisket æg og rulles derefter i et miks af kerner og frø efter ønske. Her har Lene brugt solsikkekerner, sesamfrø (alm. og sorte), hørfrø og havregryn.

Lad bollerne hæve i ca. 20-30 min. og bag ved 190 grader i 10-15 min.