Ingredienser
- 400 gram middagskartofler
- Olivenolie og 75 g smør
- 1 helt hvidløg
- Persillestilke
- Syltelage af 1 del eddike, 1 del vand og 1 del sukker
- 250 g røget makrel
Fremgangsmåde
Smør et stykke sølvpapir med lidt olivenolie. Hvidløg deles på langs, og skærefladen sættes oven på det smurte område på sølvpapiret. Hvidløgene pakkes ind og bages ved 200°C i 22 minutter (de skal være møre og let gyldne på skærefladen). De bagte hvidløg pilles fra skallen.
Kartofler koges uden salt til de er møre. Presses gennem pure-jern med ½ delen af den bagte hvidløg, smør og olivenolie til du opnår din ønskede konsistens og smag. Husk at smag til med rigeligt salt.
Syltelagen bestående af eddike, vand og sukker koges op og afkøles.
Persillestilke skæres i lidt grove stykker (0,5 cm) og kommes i syltelagen og trækker ca. et døgn (alternativt kan man vakuumsylte dem).
Kartoffelkompot anrettes, persillestilke drysses over, de sidste bagte hvidløg fordeles, og brudstykker af røget makrel placeres.