Opskrift
30.05.2016

Olivenolie-is med rosmarin og squash

Få den spændende opskrift på en anderledes dessert fra Kenneth Toft-Hansen, Svinkløv Badehotel.

Olivenolie-is

  • 275 g appelsinjuice
  • 75 g citronsaft
  • 300 g honning
  • 220 g jomfruolivenolie
  • 110 g æggehvide

Syltet squash

  • 1 squash, skrællet
  • 200 g sukker
  • 650 g vand
  • 70 g sødskærm

Rosmaringranité

  • 120 g rosmarin, groft plukket rosmarinnåle
  • 200 g sukker
  • 650 g vand

Yoghurtsifon

  • 200 g sødmælksyoghurt
  • 50 g fløde
  • 10 g sukker

Tørrede sorte oliven

  • 50 g sorte oliven i saltvand

Fremgangsmåde

Olivenolie-is
Alle ingredienser blendes med en stavblender i 3 minutter, og isen køres herefter på en ismaskine.

Syltet squash
Sukkerlage: Vand, sødskærm og sukker koges op og afkøles.

Skræl lange tynde bånd af squashen og placer båndene i sukkerlagen. Lad dem marinere 24 timer i køleskab.

Rosmaringranité
Sukker og vand koges op og afkøles helt. Sukkerlagen blendes med rosmarinen i 2 min. og sigtes gennem et klæde.

Lagen smages til med lidt citronsaft. hvorefter den ned­fryses under jævnlig piskning, indtil iskrystaller opnås.

Yoghurtsifon
Alle ingredienserne piskes sammen i en skål med et piskeris og fyldes herefter i en sifonflaske, som lades med to patroner. Ryst sifonflasken i 20 sek. og den er klar til servering.

Tørrede sorte oliven
Udsten de sorte oliven, og tør dem i ovnen ved 70 grader natten over til de er helt tørre (ca. 8-10 timer).

Knus de tørre oliven sammen med små marengskys, så der er lige dele oliven og marengs.

Drysses ud over den færdige dessert.

Læs også: Nye tider for alt ved det gamle - vi har besøgt Svinkløv Badehotel.