Olivenolie-is
- 275 g appelsinjuice
- 75 g citronsaft
- 300 g honning
- 220 g jomfruolivenolie
- 110 g æggehvide
Syltet squash
- 1 squash, skrællet
- 200 g sukker
- 650 g vand
- 70 g sødskærm
Rosmaringranité
- 120 g rosmarin, groft plukket rosmarinnåle
- 200 g sukker
- 650 g vand
Yoghurtsifon
- 200 g sødmælksyoghurt
- 50 g fløde
- 10 g sukker
Tørrede sorte oliven
- 50 g sorte oliven i saltvand
Fremgangsmåde
Olivenolie-is
Alle ingredienser blendes med en stavblender i 3 minutter, og isen køres herefter på en ismaskine.
Syltet squash
Sukkerlage: Vand, sødskærm og sukker koges op og afkøles.
Skræl lange tynde bånd af squashen og placer båndene i sukkerlagen. Lad dem marinere 24 timer i køleskab.
Rosmaringranité
Sukker og vand koges op og afkøles helt. Sukkerlagen blendes med rosmarinen i 2 min. og sigtes gennem et klæde.
Lagen smages til med lidt citronsaft. hvorefter den nedfryses under jævnlig piskning, indtil iskrystaller opnås.
Yoghurtsifon
Alle ingredienserne piskes sammen i en skål med et piskeris og fyldes herefter i en sifonflaske, som lades med to patroner. Ryst sifonflasken i 20 sek. og den er klar til servering.
Tørrede sorte oliven
Udsten de sorte oliven, og tør dem i ovnen ved 70 grader natten over til de er helt tørre (ca. 8-10 timer).
Knus de tørre oliven sammen med små marengskys, så der er lige dele oliven og marengs.
Drysses ud over den færdige dessert.
Læs også: Nye tider for alt ved det gamle - vi har besøgt Svinkløv Badehotel.