Passionsfrugtmousse
- 5 stk. husblas
- 225 g passionfrugtspuré
- 70 g æggeblommer
- 35 g æggehvider
- 105 g sukker
- 750 g fløde
Kakaomørdej
- 250 g mel
- 30 g kakaopulver
- 145 g smør
- 115 g flormelis
- 60 g æg
- 2 g fint salt
Passionsfrugt-/mango broken gelé
- 5 g citras
- 5 g gellan
- 175 g sukker
- 200 g passionsfrugtpuré
- 100 g mangopuré
Passionsfrugt glace
- 4 stk. husblas
- 135 g piskefløde 38%
- 135 g passionsfrugtpuré
- 40 g rapsolie
- 270 g hvid chokolade
Passionsfrugtmousse:
Sæt husblas i blød.
Varm puréen.
Pisk æggeblommer, æggehvider og sukker luftigt.
Pisk fløde til let skum.
Smelt husblassen i puréen.
Vend puréen med æggemassen og derefter med flødeskummen.
Støb i forme og frys.
Kakaomørdej:
Alt blandes kun lige sammen til dejen er ensartet. Rul dejen let ud og læg den på køl i ca. 20-30 min. Når dejen er kold, men ikke for hård, rulles den ud i ca. 3 mm tykkelse. Lægges udrullet på køl i 15 min. - dette gør udstikning med en rund udstikker af dejen lettere. Læg de udstykkede mørdeje på en airmat med en airmat ovenpå. Bages ved 180 grader i ca. 10-15 min.
Passionsfrugt-/mango broken gelé:
Bland citras og gellan med en smule af sukkeret.
Kog passionsfrugt- og mangopuré op med resten af sukkeret.
Blend citras og gellan i massen, imens den koger.
Sæt på køl.
Når geléen har sat sig, blendes den glat med termomixer eller stavblender.
Passionsfrugt glace:
Husblas lægges i blød.
Fløde og passionsfrugtpuré varmes op til kogepunktet og husblassen smeltes heri.
Hæld den varme masse over alle de øvrige ingredienser. Blendes med en stavblender.
Er klar til brug ved 35-39 grader.