Giver ca. 60 stk.
Dej
- 50 g gær
- 1750 g vand
- 225 g olivenolie
- 30 g salt
- 2500 g mel (gerne Tipo 00)
Fyld
- Grøn pesto
- Kartofler (tynde skiver)
- Cherrytomater (kvarte)
- Rosmarin
Sådan laver du peinirli
Rør gær og vand sammen. Tilsæt herefter olie, salt og mel og rør dejen HELT glat (det tager ca. 10 min.)
Kom dejen i en smurt beholder og lad den koldhæve i 24 timer
Efter koldhævningen kommes dejen på et bord med mel og formes til individuelle, aflange pizzaer. Læg de formede pizzaer på bagepapir og fordel det fyldet.
Pizzaerne bages ved 300 grader med bagestål i ca. 3 minutter. For at opnå en lækker sprødhed er det vigtigt, at bagestålet opvarmes sammen med ovnen, så bagepapiret med pizzaerne lægges direkte på det varme bagestål.