Til 4 personer
Ingredienser
- 2 kyllingebryster
- 1 lille rødkål
- 1 gulerod
- 1 rød chili, stor
- 1 rødløg
- ¼ granatæble
- 20 g mynte
- 20 g sød basilikum
- 1 dl salte peanuts
- 2 spsk. ristet løg
Dressing
- 6 spsk. fiskesauce
- 5 spsk. limesaft
- 2 spsk. olie
- 2½ spsk. rørsukker
- 1 tsk. sort groftkværnet peber
Fremgangsmåde
Kyllingebrysterne lægges i kogende, saltet vand og koges ved lav varme. De skal simre i ca. 12-14 min. Lad dem derefter trække i yderligere 10 min. På denne måde opnås det mest saftige kyllingebryst. Lad kyllingen køle af og skær den i lange strimler.
Skyl grøntsager og urter. Snit rødkålen fint, skær guleroden i fine strimler, chilien i skiver og løg i tynde ringe.
Pil granatæblet og hak mynte og sød basilikum groft. Bland det hele i en stor skål sammen med kyllingen.
Bland dressingen og hæld den over salaten.
Bland godt og server salaten på et stort fad med hakkede peanuts og ristet løg drysset over.
Tip: Du kan også bruge hvidkål eller spidskål.
Tips til marinering
- En marinade kan laves på enten vin, øl eller syre tilsat krydderier og salt
- Salt kan tilføres via soja- eller fiskesauce. Saltet får kødet til at holde på saften
- Eksperimenter med smagsgivere – f.eks. hvidløg, kaffe, chili, sennep, pesto, karrypasta og citronskal
- Giv marinaden et strejf af noget sødt – honning, rørsukker eller sød chilisauce
- Marinering skal ske i køleskabet i fryseposer under vakuum eller i pose klemt fri for luft
- Tag kød direkte fra fryseren og lad det tø op i marinaden
Skær evt. kødet i mindre stykker så overfladen bliver større