Opskrift
02.10.2015

Rosastegt kalvemørbrad

Serveret med selleripure med røget pibemarv, rødvin & balsamicopocherede rødbeder, bagte rødder med mandler, pommes fondant med rosmarin samt kraftig kalveglace.
Til 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kalvemørbrad
  • 250 g alm. gulerødder
  • 250 g blå gulerødder
  • 250 g gule gulerødder
  • 50 g mandler
  • 250 g rødbeder
  • 1 stk. selleri
  • 100 g røget pibemarv
  • 4 store bagekartofler
  • 1 ltr. kalvefond
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl balsamico
  • Honning
  • Timian
  • Rosmarin
  • Koldpresset økologisk rapsolie
  • Mælk
  • Fløde
  • Hvidløg
  • Skalotteløg

Fremgangsmåde

Start med at afparere kødet for sener. Brun kødet på en brand varm pande i lidt rapsolie. Når kødet er brunet på alle sider smeltes lidt smør sammen med kødet for smagens skyld. Derefter kommes kødet i ovnen ved 58° i ca. 6 timer ved langtidsstegning.

Skalotteløg skæres i små tern og sauteres af i en gryde uden at tage farve. 1 dl. Balsamico kommes i gryden og reduceres så ca. halvdelen er tilbage i gryden. 2 dl. rødvin hældes i og der reduceres til ca. halvdelen igen. Kalvefonden hældes i gryden og reduceres ved lav temp. til konsistensen bliver tyk og lækker.

Imens kødet er i ovnen er der masser tid til at forberede garnituren.

Grøntsager og kartofler skrælles & ordnes. Kartofler skæres i firkanter og dækkes med rapsolie i ildfast fad med bagepapir i bunden. Rosmarin og et par fede hvidløg kommes ved og sættes i ovn ved 150° i 1 time.

Selleri skæres i mindre stykker og sættes til at koge møre i ½ mælk & ½ fløde ved lav varme.

Rødbeder skæres i passende stykker

Rødvin, balsamico og honning koges op.

Rødbederne pocheres ved lav varme til de er møre, tages op og vendes i smeltet honning og timian & gøres klar til ovnen.

De forskellige gulerødder skæres i passende stykker og kommes i ildfast fad. 2 fede hvidløg blendes sammen med lidt rapsolie til en kraftig hvidløgsolie & gulerødderne vendes heri sammen med hele mandler.

Pibemarv smeltes langsomt i en gryde ved lav temperatur og det smeltede fedt sigtes fra urenheder & stilles på køl til det bliver fast. Selleri sigtes fra væsken og blendes sammen med fedtet fra marven og krydres med salt og peber. Gulerødder & rødbeder bages i ovnen og kartofler brunes på varm pande til de får en gylden overflade.

Alt anrettes sammen med kødet og så skal der spises.

Velbekomme.