Ingredienser
- ½ kylling
- 0,25 dl æggehvide
- 0,5 dl fløde
- Salt
- Peber
- 3 stk radiser
- 4 pæne store blade krølsalat
- 3 spsk rygeost
- 4 skiver rugbrød
- 1 spk cremefraiche 38%
- 1stk rørhatte
- 4 små buketter simonekål
- 1 stk citron
- 4 duske karse
- Smør
- Mayonnaise
Fremgangsmåde:
Alt kødet fra kyllingen pilles fra benene. Kødet køres sejt med salt på blender. Tilsæt fløden lidt efter lidt. Kom derefter æggehviden i. Farsen rulles op i film hvor man ligger 3 'pølser' af farsen ovenpå hinanden. Derefter pakkes den igen ind i tætsluttet film. 'Pølsen' dampes til kernetemperatur. Er 75 grader. Lad køle helt af.
Kyllingepølsen skæres i tynde skiver.
Rør røgeost og cremefraiche sammen til en mere fast masse.
Radiser skæres i tynde skiver.
Simonekålen blanceres (lægges i kogende vand til det bobler igen).
Rørhatten skæres i tynde skiver og syltes (1 del vand, 1 del eddike, 1 del sukker).
Brødet smøres og krølsalat lægges på så det dækker ca 1/3 af brødet.
Mayo lægges på, så pålægen ikke glider af.
Dertil pyntes med rygeost, rørhatte, simonekål, karse og et par skiver citron