Havrekage
- 150 g muscovadosukker
- ½ stang god vanilje
- 150 smør
- 80 g grov havre
- 75 g hvedemel
- ½ tsk. hjortetaksalt
Græskarcreme
- 2 dl juicet Hokaido-græskar
- ½ stødt vaniljesukker
- 100 g sukker
- 0,3 g Xantana og en knivspids salt
- 3 æggeblommer
- Evt. lidt kastanjelikør
Urhvedeis
- 8 æggeblommer
- 200 g sukker
- 2½ dl fløde 38%
- 7½ dl mælk
- 250 g uhrehvedekerner
Fremgangsmåde havrekage
Rør sukker, vanilje og smør sammen.
Bland havre med hjortetaksalt og rør i blandingen.
Lad dejen hvile 30 min.
Rul fladt ud i ca. 1 cm tykkelse og udstik med runde forme 5-6 cm i diameter.
Fremgangsmåde græskarcreme
Mas vaniljen ud i lidt sukker og rør det sammen med æggeblommerne.
Kog græskarjuicen op med resten af sukkeret, lidt salt og Xantana.
Pisk den varme juice i æggeblommerne, og legér op over varme, mens der piskes konstant.
Smag evt. til med et par dråber citron og lidt kastanjelikør og sæt på køl.
Fremgangsmåde urhvedeis
Rist hvedefrø på en tør pande under hyppige vendinger 2-3 timer, indtil frøene er aktiverede, så duften breder sig.
Kog fløde og mælk op, tilsæt kerner og lad stå og trække ½ time.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse.
Kog kerneblandingen op igen og pisk den kogende i æggeblommemassen.
Hæld det hele tilbage i gryden og pisk op til ca. 90°, sigt derefter massen over i en skål, lad den afkøle, og kør den på en ismaskine.
Tip: En god købeis kan også anvendes