- 4 stk. overlår af kylling
- 1 stk. spidskål
- Persille
- 1/2 dl olivenolie
- Salt
- 300 g søde kartofler
- 1 dl olivenolie
- ½ agurk
- Palmekål
- Ristede peanuts
- Ristede solsikkefrø
- Majs
- Koriander
- 1 æggeblomme
- ½ tsk. god sennep
- ½ tsk. eddike
- Salt
- 1 dl neutral olie
- 1 dl græsk yoghurt
- Friskrevet ingefær
Fremgangsmåde
Kyllingelår krydres med salt og peber og steges i ovnen, til de er møre og saftige.
Spidskål skæres tyndt og vendes med hakket persille, olivenolie og salt. Pres kålen med hånden eller anvend vakuummaskine for på den måde at give den et tryk.
Søde kartofler vaskes og skrubbes, skæres i tynde skiver, vendes i olivenolie, salt og peber og bages i ovnen ved 1800C til de er møre og let gyldne. Agurken halveres og skæres i skiver af ca. ½ cm. Palmekål plukkes i blade og friteres - de drysses med salt lige inden servering.
Lav mayonnaise af æggeblomme, sennep, eddike, salt, olie og græsk yoghurt og smag til med friskrevet ingefær.
Spidskål vendes med blandet salat og agurk og toppes med de afkølede søde kartofler, peanuts, solsikkefrø, majs, friterede palmekål og grofthakkede koriander.