Opskrift
31.03.2020

Stenbiderrogn og jordskokker

En rigtig forårsbebuder efter opskrift af Hotel Vejlefjord.
Til 5 små serveringer

Ingredienser

  • 240 g stenbiderrogn
  • 1 citron
  • 13-15 jordskokker
  • Fint salt, sukker, peber
  • 3 dl fløde
  • 3 dl Meyers æbleeddike
  • Rapsolie til fritering
  • Blomsterkarse, dildskud og purløg

Fremgangsmåde

Stenbiderrogn
Rognene løsnes fra deres hinder og lægges i koldt vand. Pisk med et piskeris indtil alle hinder er væk. Derefter kommes rognene op i en sigte, så alt vand kan løbe væk. Smages til med citron, salt og sukker.

Jordskokkeepuré
Skræl 10 jordskokker og pil et skalotteløg, skær det ud i passende stykker og kog det hele sammen med 0,3 liter fløde og 0,1 liter vand, til det er mørt. Blend puréen i en thermomixer eller blender til den er helt glat.
Smag til med salt og peber.

Jordskokkesylt
Kog 0,3 liter Meyers æbleeddike med 0,1 liter vand sammen med 100 g sukker. Skræl 3 jordskokker og skær dem i små tern. Hæld syltelagen over, når den er helt kold.

Jordskokkechips
Vask 3 jordskokker grundigt og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Hæld rapsolie i en gryde, men husk: Kun ¼ af hvad der kan være gryden. Fritér jordskokkerne ved 160°C til de er gyldne over det hele, og drys dem med lidt fint salt.

Urter
Top anretningen med blomsterkarse, dildskud og purløg.