Opskrift
27.09.2017

Svamperisotto med confiteret kyllingebryst, stegte kantareller, svampechips og tranebær

Opskrift af kok og inspirationskonsulent hos BENT BRANDT, Dennis Rafn.
Til 10-12 pers.

Ingredisenser

  • 250 g kantareller
  • 1 kg risottoris
  • Hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 3 dl hvidvin
  • 2 ltr. hønsefond
  • 150 g Mascarpone
  • 100 g Comté
  • Tranebær
  • 2 kyllinger
  • 500 g markchampignon

Fremgangsmåde

Risotto

Kantarellerne steges gyldne i olivenolie og tages fra.

Sauter risene i olivenolie og lidt knust hvidløg. Tilsæt herefter hvidvin og hønsefond. Indtast kogetid i programmet 'Risotto', placer spyddet og luk låget. Efter endt kogetid omrøres risottoen med Mascarpone, Comté og kantareller. Smag til med salt og friskkværnet peber. Pynt anretningen med tranebær.

Confiteret kylling

Skær bryst ud fra 2 kyllinger. Vælg programmet 'Confitering' og indstil kernetemperaturen til 72°C. Læg kyllingebrysterne i rapskimolie med hvidløg og laurbær. Frima'en siger til, når kyllingebrysterne er perfekte.

Svampechips

Skær markchampignoner i tynde skiver og lad dem stege på programmet 'Fritering' i 3 min. Serveres som tilbehør.