Opskrift
02.01.2025

Texas brisketsandwich med baconjam

Denne comfort food har en perfekt balance mellem det røgede og møre kød, de syrlige elementer og lette brød - en sand hyldest til de stolte barbecue-traditioner i Texas.
2 personer

Ingredienser

  • 2 brioche burgerboller
  • 10 skiver tyndt skåret brisket (sprængt oksespidsbryst, gnedet i barbecuerub, langtidsstegt og røget)
  • Skiver af drueagurk

Ingredienser baconjam

  • 200 g bacon i små tern
  • 1 løg, finthakket
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 1 knsp. chilipulver

Ingredienser coleslaw

  • ¼ spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk. dijonsenep
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 tsk. mayo
  • Smages til med salt, peber, citronsaft og lidt flormelis

Sådan laver du baconjam

Bacontern steges halvt færdig. Tilsæt løg, skalotte- og hvidløg og steg videre til sprødt og gyldent. Tilsæt farin, ahornsirup, æbleeddike og chilipulver. Smag til, at den har den rette sur/sød balance.

Sådan laver du coleslaw

Coleslaw laves ved at finskære spidskål og gulerødder i julienne. Vendes sammen med dressing af de resterende ingredienser.

Anretning
Burgerbollerne varmes og deles. Top og bund smøres med baconjam. Brisket-skiver fordeles på bunden, derefter kommes coleslaw på og drueagurk.

Kan serveres med fritter.