Opskrift
13.12.2023

Thomas’ Lucia-snirkler

Prøv vores kantinechefs nemme opskrift på lækre Lucia-snirkler.
Ca. 25 snirkler

Dejen

  • 50 g gær
  • 500 ml sødmælk
  • 2 dl sukker
  • 1 g safran
  • 1100 g hvedemel
  • 200 g blødt smør
  • Salt

Remonce

  • 150 g blødt smør
  • 2 dl sukker
  • Vanilje

Sådan gør du

Gæren opløses i lunken mælk. Sukker og safran blandes sammen og tilsættes mælken. Til sidst tilsættes mel og blødt smør. Ælt dejen i ca. 10 min. og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 1 time.

Rul dejen ud og smør remonce på halvdelen. Fold halvdelen af dejen uden remonce over halvdelen med remonce. Skær dejen i baner. Rul hver bane til en lille pølse (15-20 cm). Rul den venstre ende med uret ind til midten og rul den højre ende mod uret ind mod midten – og voilà en snirkel er skabt. Lad de formede snirkler hæve i 1 time.

Bag ved 225 grader i 8 min.

Inden servering pensles de bagte snirkler med smeltet smør og drysses med sukker.