Ca. 25 snirkler
Dejen
- 50 g gær
- 500 ml sødmælk
- 2 dl sukker
- 1 g safran
- 1100 g hvedemel
- 200 g blødt smør
- Salt
Remonce
- 150 g blødt smør
- 2 dl sukker
- Vanilje
Sådan gør du
Gæren opløses i lunken mælk. Sukker og safran blandes sammen og tilsættes mælken. Til sidst tilsættes mel og blødt smør. Ælt dejen i ca. 10 min. og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 1 time.
Rul dejen ud og smør remonce på halvdelen. Fold halvdelen af dejen uden remonce over halvdelen med remonce. Skær dejen i baner. Rul hver bane til en lille pølse (15-20 cm). Rul den venstre ende med uret ind til midten og rul den højre ende mod uret ind mod midten – og voilà en snirkel er skabt. Lad de formede snirkler hæve i 1 time.
Bag ved 225 grader i 8 min.
Inden servering pensles de bagte snirkler med smeltet smør og drysses med sukker.