Ingredienser
- 500 g blommetomater i kvarte
- 1 rødløg i skiver
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 spsk. rørsukker
- Peber
- ½ rød chili
- 1 knsp. kanel og spidskommen
Fremgangsmåde
Løg sauteres let i olivenolie. Tilsæt tomater sammen med de resterende ingredienser. Koges sammen ved lav varme og omrøres regelmæssigt til en fast konsistens.
Kommes på patentglas og opbevares på køl.
Gode råd om hjemmekonserveret mad
Vær opmærksom på følgende når du laver f.eks. henkogte, syltede eller saltede madvarer:
- Brug friske og rene råvarer
- Brug rengjorte redskaber og beholdere til opbevaring
- Brug tilstrækkeligt med salt ved saltning af råvarer, f.eks. hjemmesaltede sild
- Hold surhedsgraden så lav som muligt ved syrning af varer, f.eks. syltede agurker, gerne pH under 4,5
- Køl fødevaren hurtigt ned, hvis den har været varmebehandlet
- Opbevar hjemmekonserverede madvarer på køl (< 5⁰C)