Opskrift
06.01.2014

Torsk med raz al hanout

Danskerne vil altså gerne spise fisk, når bare det er andre, der tilbereder dem. Det gør kantinerne til et oplagt sted at øge vores indtag af fisk. Fiskebranchen har derfor taget initiativ til projektet ’Fisk i Kantinen’, som tilbyder inspiration, gode råd og uddannelse til køkkenpersonalet.
10 buffetportioner

Ingredienser

  • 800 g torsk, delt i 10 stykker
  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 økologisk citron, skal og saft
  • 2 spsk. raz al hanout
  • 1 spsk. curry
  • 750 g cherrytomater, halverede
  • 2 bolsjebeder
  • 2-3 rødløg i skiver
  • ½ dl æbleeddike

Fremgangsmåde

Smag yoghurten til med raz al hanout, curry, citronsaft og –skal, salt og peber. Stænk rødløgsskiver med æbleeddike. Mariner tomater med salt og æbleeddike. Skær bolsjebederne tyndt, f.eks. på et mandolinjern. Læg yoghurtblanding på fisken og kom løgskiver over. Bag dem ved 220°C i 5 min.

Anret på fade med marinerede tomater og bolsjebeder. Server f.eks. med taboulleh.

Tips: Du kan også bruge anden hvid fisk, f.eks. kulmule.