Til 4 personer
Ingredienser
- 2 fennikel
- 1 løg
- ½ ltr. kyllingefond
- 2 dl piskefløde
- Zambuca
- Stødt anis
- 1 bdt. kørvel
- Diverse urter
- Økologisk koldpresset rapsolie
- Hvidløg
Fremgangsmåde
Fennikel og løg skæres i tern. Sauteres af i gryde uden at tage farve sammen med anis & hakket kørvel. Herefter flamberes det hele i en god sjat zambuca.
Hønsefond kommes på og fennikel simre sig møre ved lav temeperatur. Når fennikel og løg er møre blendes med staublender og monteres med piskefløde. Suppen smages til & sættes på køl til dagen efter.
Div. urter evt. fra haven skylles og blendes helt fin i rapsolien med 1-2 fede hvidløg til helt grøn. Olien sigtes gennem et klæde og er klar til at bruge som pynt i toppen af suppen.