Opskrift
31.10.2017

Vafler

Få opskriften på lækre, sprøde vafler.

Ingredienser

  • 15 g sukker
  • 1 æg
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • ½ dl øl (kan udskiftes med vand)
  • 3 3/4 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 125 g smeltet smør
  • Et drys salt
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 1 knsp. kardemomme

Fremgangsmåde

Vand, æg, mælk, øl hældes sammen. For at undgå klumper i dejen, sigtes de tørre ingredienser heri. Til slut piskes fedtstof i. Lad dejen trække i 10 min. inden brug.

Vaffeljernet pensles med lidt smør og varmes godt op inden dejen hæles på i passende mængder.

Når vaflen er færdigbagt lægges den på bagepapir på en rist for at holde sprødheden til servering.