Opskrift
07.02.2017

Vagtler i hoisin sauce

Få LêLês opskrift på marinerede vagtler.
4 personer

Ingredienser

  • 4 vagtler
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber

Marinade

  • 2 spsk. hoisin sauce
  • 2 spsk. soja sauce
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg

Fremgangsmåde

Rens vagtlerne, fjern halsen og lav et lille snit på hvert bryst. Ca. 3 mm dybt og 1 cm langt (Dette for at marinaden kan trænge ind i brystkødet). Lav en salt- og peberblanding som smøres på vagtlerne og drys også indvendigt af fuglen.

Pil hvidløg og skalotteløg og knus hvidløg med den flade side af kniven. Hak skalotteløg fint og bland marinaden med begge løg og vend vagtlerne i og smør også indvendigt. Lad det ligge i køleskab natten over.

Forvarm ovnen på 180ºC og steg i mellemtiden vagtlerne på panden med olie i 1 min. på hver side. Sæt dem derefter i ovnen i 15 min.

Tips til marinering

  • En marinade kan laves på enten vin, øl eller syre tilsat krydderier og salt
  • Salt kan tilføres via soja- eller fiskesauce. Saltet får kødet til at holde på saften
  • Eksperimenter med smagsgivere – f.eks. hvidløg, kaffe, chili, sennep, pesto, karrypasta og citronskal
  • Giv marinaden et strejf af noget sødt – honning, rørsukker eller sød chilisauce
  • Marinering skal ske i køleskabet i fryseposer under vakuum eller i pose klemt fri for luft
  • Tag kød direkte fra fryseren og lad det tø op i marinaden
  • Skær evt. kødet i mindre stykker så overfladen bliver større