Opskrift
02.01.2018

Vejen til oksehaleris

En opskrift fra Morena Mia - tilberedt i Rational VCC.

Ingredienser

  • Grøntsager
  • Spansk vin
  • Oksehaler
  • Spanske ris

Retten 'Oksehaleris' starter i VCC'en, hvor grøntsager og spansk vin koges til en fond – en breza. Programmet 'Fond' bruges.

I ovnen brunes oksehalen af, før den sammen med brezaen braiseres i 15 timer ved 65°C på programmet 'Braisere natten over'. Stegespydet styrer resultatet.

Den tilbageværende fond kommer igen i VCC'ens kogekar, og programmet 'Reducerer' vælges på displayet – med indstillingen 'Skånsom' og tiden 'Lang'.

Imens afbenes og renses oksehalen, og det supermøre kød findeles og samles til kompakte terriner.

Så skal der koges ris i VCC'en på programmet 'Koge ris', hvor stegespydet også sørger for, at de stivelsesholdige spanske kvalitetsris opsuger vand, beholder sin runde form og delikate smag.

Herefter udnyttes VCC'ens evne til lynhurtig, fuldstændig ensartet og temperaturstyret opvarmning til fremstilling af dekorative, sprøde olivenoliekager.

Når det er tid til servering, placeres skiver af oksehaleterrinen på bagepapir i VCC'en til opvarmning.