Til 2 pers.
Ingredienser
- 2 stk. jomfruhummerhaler
- Klaret smør til pensling
- Salt
- 1 stk. hjertesalat
- Olivenolie til pensling
- Salt og peber
- 1 dl creme fraiche 38%
- ½ dl rygeost
- Skal og saft af 1 citron
- Peber
- Tørret persillestøv
- 1 dl olivenolie
- 50 g chorizopølse
- Chipotle chilipulver
Fremgangsmåde
Jomfruhummer saltes 30 min. før tilberedning. Halerne smøres med klaret smør og grilles. Hjertesalat deles i halve eller kvarte, pensles med olivenolie og grilles eller steges hårdt på pande, krydres med salt og peber.
Creme fraiche blendes med rygeost til en glat konsistens og smages til med salt, peber, citronsaft og –skal. Konsistensen kan justeres med lidt sødmælk. Olivenolie varmes til 50°C og blendes med tern af chorizopølsen, smages til med lidt chipotle chilipulver og olien sigtes inden servering.