Her vejer lav vægt tungt
Der er fart på! Katamaranfærgerne 'Leonora Christina' og 'Villum Clausen' tilbagelægger strækningen mellem Ystad og Rønne på 1 time 20 minutter. Farten kommer op på 70 kilometer i timen, så med op til ni dobbeltture i døgnet i højsæsonen er rederiet en god kunde hos brændstofleverandøren.
"Derfor tænker vi i vægt. Hvert kilo tæller," siger Peter Jacobsen, der er driftschef for catering på BornholmerFærgen. "Vi har valgt melamin til både service og buffet, og vi har valgt rigtig god kvalitet, for der bliver spist meget smørrebrød af tallerkenerne, og skarpe knive vil hurtigt afsløre en dårlig melamin-kvalitet. Kvalitet koster lidt mere, men er det hele værd, for det holder godt og længe."
Holdbarheden kommer også til udtryk, når Østersøen viser tænder. "Det kan da ske, at stablerne med tallerkener ender på gulvet, og så må vi samle op og sende det hele en tur i opvasken. Var det porcelæn, kunne vi feje stumperne sammen og købe nyt."
Opvask til lands
De moderne hurtigfærger er udstyret med et fuldt monteret smørrebrødskøkken. "Vi har et pænt stort tag-selv bord morgen, middag og aften, salater, kolde og lune retter, fisk, smørrebrød, pizza, nachos, oste og kager," fortæller driftschefen. "Vi tilbereder alt det lune i ovne, for der må ikke være komfurer ombord. Vi har en grovopvasker til køkkengrejet, men al brugt service fragtes i land til opvask – og retur – så det kan være mange tusinde enheder hver dag. Havde det været porcelæn, ville det veje tre gange så meget som melaminen, og det kan vi ikke byde vores personale."
Peter Jacobsen har netop udvidet sortimentet med store middagstallerkener, og som det har været tilfældet i et utal af år, er det sket med Flemming Ørntoft fra BENT BRANDT som garant for det rigtige valg.