Artikel
26.11.2015

Baren til bryllup og business

Med 130 forsikrings- og pensionsselskaber som ejere er Rungstedgaard et topmoderne konferencecenter. Men det er også stedet, hvor der årligt fejres mere end 150 overdådige bryllupper og fødselsdage og stedet, hvor Nordsjællands bedste brunch hver søndag er en udsolgt succes. Med udgangspunkt i en funklende flot bar i det gamle palæ vil vi undersøge, hvad der ligger bag Rungstedgaards slogan ’Det’ måden vi gør det på’.

Rungstedgaard – nabo til Karen Blixens Rungstedlund – blev bygget i 1917 som enkesæde for arvingen til Kragerup Gods, og stedet blev bygget som en kopi af godsets hovedbygning. I 1965 blev Rungstedgaard overtaget af Forsikringsakademiet, og food & beverage manager Vagn Kristensen anslår, at det er den ottende udbygning, der netop er afsluttet.

"I dag har vi 141 værelser og konferencefaciliteter til mere end 450 gæster om dagen, og efter at vores store konferencesal kom til i 2011 har vi fordoblet både omsætningen og antallet af kursusdeltagere," fortæller Vagn Kristensen. Men omsætningen på fester er firedoblet, og det satte stedets gamle bar under pres. "Fra mandag til torsdag handler det om afslapning og fadøl til kursister i joggingtøj og strategideltagere i habit, mens baren i weekenden er et festligt samlingspunkt for op til 150 bryllupsgæster eller gæster til moster Odas fødselsdag, og derfor besluttede vi at bygge vores gamle bar på 2x3 meter om. Sammen med vores arkitekt og vores tjenere inviterede vi konsulent Pia Moreau og Mette Kjær fra BENT BRANDTs projektafdeling til en snak om en ombygning af baren."

Et fantastisk projekt

Men den snak skulle vise sig at blive til mere end det. "Det blev til en ny disposition og ny indretning af de seks saloner i den gamle hovedbygning, hvor baren blev flyttet til et andet og meget større rum, så der også blev plads til små borde og stole og nærhed til vores flotte vinkælder. Og det kan nok være, at Pia og Mettes skitser til en stor, oval bar i rustfrit stål midt i det fornemme rum gav anledning til debat, men i dag er der ingen ende på begejstringen – også fordi, det fungerer for personalet. Alting er lige dér, hvor det skal være. Det har været et fantastisk projekt," konstaterer en begejstret food & beverage manager.

Derfor har Vagn Kristensen heller ikke haft betænkelighed ved at involvere Pia og Mette i nye projekter.

Større effektivitet i køkkenet

"Da vi byggede den store konferencesal i 2011 gjorde vi egentlig plads til et helt nyt køkken i kælderen, men udfordringen er, at denne bygning ligger 600 meter fra hovedbygningen, hvor restauranten befinder sig. Så vi har i stedet valgt at lade Pia og Mette effektivisere og udbygge det eksisterende køkken ved restauranten med 180 m2. Vi har bl.a. bygget to nye vareindleveringer, hvor fisk, kød og grønt kommer direkte ind på køl via den ene indgang, mens tørvarer, øl og vand har sin egen port. Samtidig har vi etableret et kaffekøkken tættere på konferenceafsnittet, ligesom vi har fået et topmoderne transportsystem til transport af mad mellem de enkelte afsnit."

En række af de effektiviseringer, der er foretaget, stod på den liste, som Pia udarbejdede efter sit 'praktikophold'.

Pia i praktik

Da Pia Moreau spurgte, om hun måtte komme i praktik én dag på Rungstedgaard, var Vagn Kristensen ikke sen til at sige ja.

"Min første tanke var, at jo bedre mit personale kender Pia, jo bedre dialog kan vi få, men hendes ophold i både køkken og restaurant resulterede også i en lang liste med konkrete forslag til processer, vi kan gøre bedre og forslag til redskaber, der kan lette vores arbejde. Vi kender jo ikke alle de muligheder, der er på markedet, og jo større viden Pia har om vores dagligdag, jo lettere kan hun have os i tankerne på f.eks. de mange messer, hun og hendes kolleger deltager i. Pia og BENT BRANDT er ikke bare en leverandør – det er supergod sparring," slutter den nordsjællandske F&B manager.