Artikel
08.05.2023

Forskellighed til fælles

På Aarhus Ø er en markedshal med udvalgte mad- og drikke-aktører fra første dag blevet en kæmpe attraktion. 7 vidt forskellige stadepladser søgte assistance hos BENT BRANDT til både totalindretning og integrering af nyt og brugt med eget udstyr.

Aarhus Ø er en ny bydel på det gamle havneareal. Med et indbyggertal på snart 12.000, masser af erhverv og et rigt sommerliv er der i de seneste par år for alvor skabt et næsten sydlandsk byliv med restauranter, indkøbsmuligheder og puls. Og i begyndelsen af februar åbnede den længe ventede Markedshal.

”Det er et uforpligtende spisested, hvor vi har håndplukket et hold af aktører, der virkelig gør sig umage med deres madhåndværk. Det skal være ærligt, autentisk, lokalt, men samtidig globalt, og vi har valgt ildsjæle, der har lyst til at være synlige og i kontakt med gæsterne i hallen,” siger kommerciel direktør Jonas Syversen Kring. Han kom til jobbet med erfaring og netværk fra bl.a. festivalbranchen, og derfor havde han også forberedt et omfattende eventprogram, der dog få dage efter åbningen blev sat på pause – hallen var stuvende fuld hver dag!

Plads til 500 + 500 gæster

Events på pause betyder ikke, at stedet ikke kommer til at udvikle sig, for trods god plads til 500 gæster er der luft til endnu en håndfuld stadepladser og arrangementer med f.eks. spisestedernes lokale avlere og producenter. Og når solen varmer på havnefronten, er der plads til udendørs servering for yderligere 500. Det kræver noget af logistikken – og af opvasken. Stadepladserne har valgt individuel service, der for det meste samles i en fælles opvask bemandet med 2 HOBART opvaskemaskiner og 2 opvaskere.

Puslespillet

Opvasken og et fælles isterningerum var en del af den opgave, som konsulent Per Plesner fra BENT BRANDT blev stillet af Jonas. Dertil kom hjælp til indretning for 7 af hallens aktører – en hjælp, der omfattede både totalindretninger og integrering af nyt og brugt udstyr med aktørernes eget. En udfordring, som giver mening, lyder det fra Per, fordi forskelligheden styrker fornemmelsen af markedsplads i en bygning, der ellers er funklende flot, moderne arkitektur.

Markedshallen i stueetagen løfter sig i midten af bygningen til et trekantet, tre etager højt rum, som bygningens kontorlejemål indvendig har udsigt til gennem vinduer fra gulv til loft. Komfortable siddepladser ved langborde, i små nicher og loungeområder suppleres af et spiseområde på søjler, der også kan lejes til små selskaber og møder.

Udfordringen i markedshallen har været at skabe ekstrem kompakt funktionalitet på begrænset plads.

Aarhus Ø er byens nye spisested.

BENT BRANDT har bl.a. leveret følgende:

BURGER ANARCHY Køkkenplanlægning med RATIONAL ovn og MARENO kølebord med udtræksskuffer og stegeplade oven på. MARENO friture i forlængelse heraf.

YI-EAST DUMPLING BAR Nyt MARENO-grej, GRAM køleskab og TEFCOLD frysebord.

VORFOR VAFFEL Udstyr til saftproduktion og køle-/fryseløsninger fra TEFCOLD.

Fortsættes nedenfor.

BENT BRANDT har bl.a. leveret følgende:

OAK BAR Specialfremstillet cocktaildisk, GAMKO barkøl og glasfryseskab, SIMONELLI Aurelia espressomaskine og HOBART opvaskemaskine.

ØENS KØBMAND Komplet indretning af cafékøkken, bageri og slagter med opvask.

LIMA EMPANADAS Sandwich-kølebord, frysebord og backbar-løsninger fra TEFCOLD.

BYENS ISMEJERI Alt CARPIGIANI-udstyr til softice- og isproduktion, montre/fryseskabe samt opvask.